El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Continua l'increment de la incidència a l'Alcoià i Comtat i passem de 61 a 106 casos per cada 100.000 habitants

Les nostres comarques.

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 9 de juliol, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.694 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 145 de l'última quinzena. La xifra de morts es manté estable en 416 persones.
 

En una setmana hem triplicat la incidència a les comarques. Cocentaina torna a estar en risc extrem amb 251 casos per cada 100.000 habitants, i a Alcoi també puja prou, fins als 136 casos per cada 100.000 habitants. Cada vegada tenim més pobles on torna a aparéixer el virus, i cal extremar les precaucions personals.

En el poc temps que portem de juliol la incidència al nostre departament de salut s'ha disparat. El 2 de juliol teníem una incidència de 29 casos per cada 100.000 habitants, i una setmana després ja tenim 106 casos per cada 100.000 habitants, més del triple.

Des de dimarts s'han comptabilitzat 66 nous casos a les comarques. La majoria al municipi més poblat, Alcoi, que suma 42 nous positius i duplica la incidència fins als 136 casos per cada 100.000 habitants. Crida l'atenció també Cocentaina, on han sumat 8 nous casos i on la incidència torna a estar en risc elevat, amb 251 casos per cada 100.000 habitants. Des de l'Ajuntament expliquen que són contagis de l'àmbit social i demanen precaució a la població. També Banyeres suma prou casos, 6, i la incidència es multiplica per tres i es queda en 141 casos per cada 100.000 habitants. Davant l'increment de casos, des de Banyeres de Mariola han decidit suspendre les festes de la Relíquia de Sant Jordi, previstes per al primer cap de setmana de setembre. 


Altres cinc municipis sumen casos però ja de manera més reduïda. Ibi suma 5, Muro 2, i Onil, Balones i Alfafara un cadascun. La incidència es dispara en els municipis més xicotets, perquè com es relaciona amb la població, amb tan sols un cas ja mostren xifres molt elevades. 

La primera conseqüència que veiem per l'increment de casos és la pressió en atenció primària, on, de nou, tenen cua per a realitzar proves PCR. Així que les persones que han tingut contacte amb un positiu, han d'esperar uns dies en casa fins que els citen. Demanem, per favor, trellat davant qualsevol sospita. Evitem situacions com la de la jove salmantina que va pujar a un avió tot i no saber el resultat d'una PCR que ha resultat positiva.

També estem molt pendents de la situació a l'Hospital comarcal on, ara com ara, hi ha 3 persones ingressades en planta amb coronavirus, i cap en l'UCI

No s'ha vist afectada encara la xifra de morts, que continua estable des de mitjans d'abril. Des de l'inici de la pandèmia hem perdut 416 persones a les comarques.

I continua la vacunació, on la Generalitat té posades totes les esperances. A les comarques ja estan vacunant al grup d'entre 30 i 39 anys, i als més joves se'ls pregunta per les vacances per a quadrar també la vacunació. L'objectiu de Ximo Puig és tindre el 70 per cent de la població vacunada per al 9 d'Octubre. Recordem que la Generalitat ha tornat a tancar l'oci nocturn, i que hui demanarà al Tribunal Superior de Justícia el vistiplau per a poder activar de nou el toc de queda nocturn en vora 40 municipis amb alta incidència.