El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tanca de nou l'oci nocturn i hostaleria avança l'hora de tancament

Ximo Puig: "El 9 d'octubre volem que la Comunitat Valenciana estiga immunitzada". 

 

Respecte a la mascareta, Ximo Puig diu que "a l'aire lliure ha deixat de ser obligatòria, però el trellat és obligatori".

La Generalitat també vol aplicar de nou el toc de queda en municipis amb molta incidència i reduir a 10 el nombre de persones en reunions, però necessita el suport del Tribunal Superior de Justícia.

La incidència ha incrementat notablement en la Comunitat Valenciana, també al nostre departament. El president Ximo Puig assegura que "l'explosió de contagis" entre els joves de 20 a 29 anys s'ha triplicat en els últims 10 dies. De fet, el 63 per cent dels brots afecten gent menor de 37 anys. I des que es va anul·lar el toc de queda, els ingressos hospitalaris s'han duplicat, i "en els propers dies és ben segur que assistirem a un increment d'ingressos hospitalaris entre els joves". 

"Els joves no són immunes al virus, i això és el que és ens preocupa ara" diu Ximo Puig, i per això s'ha pres la decisió de recuperar algunes de les mesures restrictives. La primera, tanca l'oci nocturn. Pubs i discoteques han de funcionar, de nou, com a bars i restaurants. Per a compensar, Puig assegura que demà al Ple del Consell s'aprovaran ajudes directes. I la segona mesura, s'avança el tancament de l'hostaleria a les 00,30 hores, i hauran de deixar de servir a les 00 hores. Les taules en l'exterior poden ser de 10 persones, però a l'interior han de ser de 6 persones.

També es redueixen els aforaments en actes públics, de 4.000 a 3.000 persones en espais oberts i de 3.000 a 2.000 persones en espais tancats. Puig recorda que no estan permeses ni les festes locals, ni les cercaviles ni les desfilades. S'incorporaran més rastrejadors, també de l'exèrcit; i es faran més contractes sanitaris per a l'estiu. Es demanarà a les forces de seguretat més control dels botellots, i s'avança l'hora permesa per a vendre alcohol a les 20 hores, en lloc de les 22 hores.

Aquestes són les mesures que la Generalitat adopta ja, entren en vigor a la mitjanit d'aquest divendres, i estaran actives almenys fins al 25 de juliol. Però ja avança que vol prendre altres que no pot a soles, sinó que necessita el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia, a qui presentarà la petició demà. Són, per una banda, el toc de queda d'1 a 6 de la matinada, però que seria selectiu, tan sols en els municipis que tinguen una incidència alta. Puig assegura que ara mateix es vorien afectats 40 municipis valencians. La segona mesura és la reducció fins a 10 persones en reunions.

Per altra banda tenim la vacunació. Puig explica que la primera setmana d'agost començarà la vacunació del grup de 20 a 29 anys, i la primera de setembre al grup de 19 anys. L'objectiu és arribar la segona setmana de setembre a la immunitat de grup, el 70 per cent de la població vacunada amb la pauta completa.