El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Coronavirus a l'Alcoià i Comtat: sumem més d'un centenar de casos i la incidència puja fins als 218 casos per cada 100.000 habitants

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 3 de desembre, el departament de salut d'Alcoi compta amb un total de 16.142 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 299 en l'última quinzena. Hem perdut 425 persones.
 

Mantenim el creixement sostingut d'incidència de coronavirus, i es preveu que continue l'increment els pròxims dies. Tot i això, en les comarques de moment esquivem els brots nombrosos, que ara per ara a la Comunitat Valenciana es produeixen als col·legis. Sí que hi ha a les comarques diverses aules confinades per casos puntuals. I atenció, perquè hem duplicat els ingressos en l'Hospital.

Les comarques han sumat 102 nous casos de coronavirus en els últims tres dies, i la incidència passa de 169 a 218 casos per cada 100.000 habitants. És d'esperar que la pròxima setmana les comarques estiguen de nou en risc extrem. La incidència puja a tota la Comunitat Valenciana, on quasi la meitat dels departaments ja superen els 250 casos per cada 100.000 habitants.Dins d'aquest escenari d'increment del virus, a les nostres comarques ens mantenim per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana, i també hem esquivat de moment els brots nombrosos. Des d'aquest dilluns 29 de novembre Sanitat ha referit 15 brots a tot el territori, quasi tots, 13, en l'àmbit educatiu. A les comarques sí que tenim diverses aules confinades, però per casos puntuals i cap ha derivat, de moment, en brot. També és remarcable que la incidència a les comarques creix de manera sostinguda i no exponencial, i per exemple el creixement d'incidència que hem tingut en els últims tres dies ha sigut del 29 per cent, menor que el de divendres passat quan va créixer més d'un 50 per cent.

Els aspectes positius de l'actualització de dades no lleven que siguen encara necessàries les mesures de prevenció conegudes per tots, com el certificat COVID que, recordeu, entra en vigor aquest 4 de desembre. I és que l'ocupació a l'Hospital sí que s'incrementa, i eixa és la dada que ens ha de mantindre's alerta. Aquest 3 de desembre, i segons les xifres oferides des de l'Hospital, hi ha 13 persones ingressades en planta, el doble que a principis de setmana; i 2 persones ingressades a l'UCI.

Per municipis, la meitat dels nous casos es registren a Alcoi, 55, on la incidència puja fins als 227 casos per cada 100.000 habitants. També tenim un important increment a Banyeres de Mariola, on sumen 13 positius i la incidència es dispara fins als 493 casos per cada 100.000 habitants. Castalla suma 8 casos i la incidència se situa en els 391 casos per cada 100.000 habitants. Cocentaina suma 3 nous casos, però redueix la incidència de 321 a 251 casos per cada 100.000 habitants. I la resta ja presenten incidències menors: Muro 182 casos per cada 100.000 habitants, Onil 157 casos i Ibi 89 casos.

Cap municipi de menys de mil habitants ha sumat casos aquesta setmana. Mantenim incidència per casos en els últims quinze dies a Beniarrés, Benilloba, L'orxà i Gaianes, però Penàguila ja fa 15 dies que no suma positius.

No hem sumat noves morts per coronavirus en les tres últimes setmanes.