El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cotes Baixes podrà optar a més ajudes i millores en la conversió a àrea industrial avançada

Un dels carrers del poligon Cotes Baixes / AM

Aconseguir aquesta categoria suposarà la possibilitat d'ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat dels espais industrials.

El polígon industrial de Cotes Baixes a Alcoi està molt més prop de convertir-se en àrea industrial avançada. Això suposarà la possibilitat d'ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures que poden arribar des de diferents administracions o una major visibilitat dels espais industrials. En el plenari municipal de novembre s'aprovarà aquest conveni entre l'Ajuntament d'Alcoi i l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de Cotes Baixes, el que suposa un dels últims passos per convertir-se en àrea avançada. En cas que tots els tràmits tiren endavant, Cotes Baixes serà una de les primeres àrees d'aquest tipus en la Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament d'Alcoi pretén que Cotes Baixes siga un exemple a seguir per la resta de polígons industrials, amb l'objectiu que totes les àrees industrials puguen comptar amb aquesta distinció, situant la ciutat com un referent al territori valencià. Aquest polígon també pretén ser pol d'atracció d'empreses.


Segons la llei autonòmica d'àrees industrials aprovada en juny de 2018, pretén millorar la gestió dels polígons a través de figures jurídiques, i facilitar la modernització i la promoció de les àrees industrials. La intenció és que aquestes zones compten amb les infraestructures i serveis necessaris així com fomentar la implicació municipal i la col·laboració pública-privada.


El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, apunta que "en aquests moments, la indústria ha tornat a demostrar que en època de crisis és el sector que millor suporta els canvis. En especial, la indústria alcoiana ha demostrat una capacitat de transformació i adaptació increïble i és la que més llocs d'ocupació crea. Aquest conveni és una iniciativa més per a recolzar als empresaris i treballadors de la indústria, que se suma a la inversió de més de 4.300.000 euros que hem fet als últims anys en tots els polígons, les ajudes a autònoms, micropimes i pimes del pla Reactiva Alcoi per a lloguers o contractacions, o el pla d'Impuls Industrial que estem ultimant. Un full de ruta clar per a la indústria alcoiana perquè som i seguirem sent una ciutat industrial, i continuarem treballant intensament amb tots els actors econòmics i socials amb l'objectiu d'aconseguir aquest propòsit".


Per la seua part, el president de la Asociación del Polígono Cotes Baixes, Ramón Juan, confia en el fet que "aquest pas permeta al polígon continuar millorant i facilitant a les empreses i treballadors la seua feina, les condiciones de mobilitat i seguretat, i tot allò que faça més productives les indústries del polígon i oferisca una millor qualitat de vida".