El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Demanen firmes perquè Sanitat informe sobre la incidència del Coronavirus en Alcoi

Davant l'hermetisme mostrat per la Conselleria de Sanitat per a informar sobre la incidència del Coronavirus en els diferents departaments de salut valencians, s'ha iniciat una recollida de firmes a la xarxa amb la qual es demana informació sobre els efectes de la pandèmia en el departament de salut d'Alcoi.

La petició es troba allotjada en el web change.org i demanen 500 signatures. De moment la petició en porta poc més de 200. En un escrit es planteja el següent: "Perquè el dret a la informació és un dret fonamental, recollit en la Constitució Espanyola. Perquè volem saber què succeeix en el nostre Departament de Salut. Exigim un canvi en la política informativa sobre defuncions i afectats pel COVID-19".

Recordem que la Conselleria solament ofereix xifres globals a escala autonòmica i provincial d'infectats, ingressats i morts per Coronavirus. No segmenten la informació per departaments de salut, tal com ha repetit la Consellera Ana Barceló en diferents ocasions, "per evitar l'alarmisme". A més, des de fa uns dies tampoc s'informa dels casos concrets en les residències de majors, tot i que des de l'inici de la crisi s'actualitzaven diàriament aquestes xifres.