El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desconvocada la concentració de l'hostaleria per aquest dilluns 22 a Alcoi

Està previst que a partir de març comence la desescalada a la Comunitat Valenciana amb l'obertura de les terrasses. Estem pendents que la Generalitat done més detalls al llarg d'aquesta setmana.

Reunits amb l'Ajuntament s'ha aconseguit alguna de les reivindicacions, com no pagar els rebuts de brossa o terrasses els mesos que no han pogut obrir.

Finalment s'ha desconvocat la concentració prevista per aquest dilluns 22 de febrer a la plaça d'Espanya d'Alcoi per part de propietaris de pubs, discoteques, bars i restaurants. Els convocants expliquen que les reivindicacions continuen perquè la situació, de moment, no millora. Però sí que han canviat algunes coses des de l'anunci de la protesta.

Dijous passat es van reunir amb l'Ajuntament d'Alcoi qui els ha assegurat que les taxes de terrasses i brossa no es cobraran els mesos que els establiments estiguen tancats, una de les reivindicacions que tenien. També agraeixen que l'ajuntament haja accelerat el repartiment d'ajudes, que ja es poden sol·licitar per la web de l'Ajuntament; i que haja previst de dos persones que estaran a l'Àgora atenent els dubtes o ajudant a tramitar les ajudes.

La convocatòria també havia suposat certa polèmica perquè les sensibilitats i opinions respecte a la situació dins del sector són molt variades. Els punts de desacord són diversos, però tots estan d'acord que necessiten ajudes urgents. Així, els convocants han considerat també adient deixar en pausa la protesta per tal de poder compaginar idees i esforços amb associacions i patronals, i ser un grup fort i unit a l'hora de reclamar solucions.