El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detecten un increment d'excrements de gos als carrers d'Alcoi

Veïna del Centre responsable neteja les deposicions del seu gos / Foto arxiu
  • Les multes per no arreplegar els excrements de les mascotes van des de 150 a 600 euros.
  • Un dels problemes que genera la presència d'excrements és que "dificulta la desinfecció òptima dels espais comuns", segons apunten des de la regidoria.

"Increment important" en el volum d'excrements de gos als carrers d'Alcoi durant aquestes setmanes de confinament. Així ho han constatat des de la regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament d'Alcoi, des d'on atribueixen aquest fet a l'alta de civisme d'una part de la ciutadania.

Un dels problemes que genera la presència d'excrements és que "dificulta la desinfecció òptima dels espais comuns", segons apunten des de la regidoria. Recordem que els serveis de neteja estan realitzant un esforç en la desinfecció de diferents espais, i altres cossos com l’UME i el MOE han estat als últims dies a la ciutat col·laborant en tasques de desinfecció per evitar la propagació del Covid19. Els serveis de neteja també estan trobant gran quantitat de guants a terra, i borses de brossa fora dels contenidors.

Les multes per no arreplegar els excrements de les mascotes van des de 150 a 600 euros, i "s’actuarà enfront de qualsevol que realitze aquestes accions" alerten des del Consistori. També es demana a les veïnes i veïns que denuncien als usuaris que no actuen amb civisme. 

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, explica: "Necessitem la col·laboració de la ciutadania per mantenir nets els espais públics i ajudar als serveis de neteja i recollida de residus que, amb aquesta situació excepcional, estan fent un gran esforç en mantenir els espais amb les millors condicions higièniques, evitant així l’expansió del Coronavirus".