El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diputats comarcals en les Corts: repeteix Rafa Climent i entra Estefanía Blanes

En Alcoi i Cocentaina el partit més votat és el PSOE. També a Ibi, on el PP perd el primer lloc. En Muro guanya Compromís. I també a Banyeres, tot i que ací hi ha menys de 80 vots de diferència entre PSOE, PP i Compromís. 

Els altres tres aspirants s'han quedat a les portes: Naiara Davó, quarta per Unides Podem - Esquerra Unida; Fernando Pastor, 8 pel PP; i Aroa Mira, 11 pel PSOE.

Mentre l'escrutini de les eleccions generals ha sigut àgil, el de les Corts s'ha fet esperar, i a l'hora de publicar aquesta notícia, molts dels escrutinis locals no estaven complets. Però amb els resultats provisionals, ja es pot avançar que les comarques comptaran amb dos diputats: Rafa Climent i Estefanía Blanes.

Compromís ha notat un descens en la província, i ha perdut un diputat. Però entre els tres que accedeixen està el murer Rafa Climent, qui repeteix legislatura. Entra per primera vegada en les Corts l'alcoiana Estefanía Blanes, per Unides Podem - Esquerra Unida, que ha aconseguit 3 diputats per Alacant. Es queda a les portes Naiara Davó, número 4, tot i que en el moment d'escriure aquestes línies l'escrutini estava al 85 per cent.

El PSOE guanya un diputat per Alacant i suma 10, però aquesta remuntada no és suficient perquè entre Aroa Mira, en el número 11 de la llista. I els populars perden 4 diputats i es queden en 7, amb la qual cosa Fernando Pastor, de número 8, es queda fora en aquesta nova legislatura. Un apunt, dels nous 10 diputats de VOX a les Corts, la província n'aporta 4.


Els resultats per municipis.

A Alcoi, amb el 96 per cent escrutat, el PSOE és el partit més votat amb el 30 per cent dels vots, i puja 3.200 vots respecte a les anteriors autonòmiques. Després li segueixen Compromís, amb el 16 per cent dels vots, i Ciutadans amb el 15 per cent. Unides Podem baixa i es queda amb l'11 per cent del vot. I el PP també baixa en Alcoi, però de manera molt menys pronunciada que a la resta de municipis de les comarques (en Alcoi baixa 3 punts percentuals, mentre que a Cocentaina, Muro i Ibi cau 6 punts, o 11 a Banyeres).

En Cocentaina també són els socialistes els més votats amb el 29 per cent; seguits de Compromís amb el 20 per cent dels vots. Els populars perden 600 vots però mantenen la tercera posició, i Ciutadans en guanya 100 votants. En Cocentaina, VOX supera a Unides Podem - Esquerra Unida per 60 vots. Són dades amb el 63 per cent escrutat.

Ibi té tan sols el 66 per cent escrutat a hores d'ara, però marca també la mateixa tendència d'increment del PSOE, amb el 24 per cent dels vots. El Partit Popular deixa der ser la força més votada i queda tercer, per darrere de Ciutadans, que ha pujat del 13 al 20 per cent dels vots.

En Muro, amb el 100 per cent escrutat, el partit més votat és Compromís, que amb 1.730 vots quasi duplica al següent, els socialistes amb 985 vots. Partit Popular i Ciutadans tenen 754 i 746 vots cadascun; Unides Podem - Esquerra Unida 522 vots i VOX 419 vots.

Per últim en Banyeres els resultats han estat molt igualats. Com en Muro, el més votat és Compromís, però té a molt poca distància a PSOE i PP. Entre els tres no hi ha més de 80 vots de diferència (amb el 86 per cent escrutat, Compromís té 942 vots, PSOE 881, i PP 867).

Dels 32 municipis de les nostres comarques, el PSOE ha sigut el més votat en 14. Compromís en 8 i el PP en 7. De 3 encara no es tenien dades.