El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Patri Blanquer serà diputada per quarta legislatura

Patri Blanquer hui en el moment de la votació

El PSOE és el partit més votat en les nostres comarques, on rep 1 de cada 3 vots en Alcoi o Cocentaina. En Muro aquest percentatge baixa en favor de Compromís, i en Ibi a favor de Ciutadans.

La diputada alcoiana, que estava la segona en la llista del PSOE per Alacant, per darrere de Pedro Duque, repeteix en aquesta nova legislatura, la XIII. Serà la quarta, després d'accedir al govern en l'any 2011, repetir en la legislatura fallida i estar de nou amb Pedro Sánchez els últims 10 mesos. A més, els socialistes sumen 2 diputats més per Alacant, als dos que tenien fins ara.

Per Alacant, els 12 diputats quedarien repartits de la següent manera: 4 per al PSOE; 3 per al PP (de 5 que tenia); 2 per a Ciutadans igual que estava; Unides Podem-Esquerra Unida perd 1 i es queda en 2; i entra VOX amb 1 diputat.

Pel que fa als principals municipis de les nostres comarques, en Alcoi, amb el 92 per cent escrutat, el PSOE té el 34 per cent dels vots, més d'11.200. El PP ha perdut quasi 5.000 vots respecte a les 2016, i es queda en 4.382 vots, el 13 per cent. Ciutadans guanya lleugerament, i passa de 5.100 a 5.400. Unides Podem-EUPV ha aconseguit en Alcoi quasi 6.000 vots, i Compromís 1.631. Han perdut respecte a l'anterior, on en coalició, les tres forces aconseguiren més de 10.500 vots. VOX té quasi el 10 per cent dels vots, amb 3.201.

Resultats d'Alcoi, via web del Ministeri

Alcoi és, a hores de publicar aquesta notícia, el municipi amb l'escrutini més avançat. Però amb el 60 per cent, Cocentaina deixa vore una tendència molt similar. En Muro, també amb el 60 per cent, baixa el suport a PSOE en favor de Compromís, que si en Alcoi té el 5 per cent dels vots, i en Cocentaina el 7, el Muro puja fins al 13 per cent. A Ibi, el partit més votat és el PP, tot i que perd suport. I qui marca una tendència diferent és Ciutadans, amb el 22 per cent dels vots, 5 punts per damunt que en la resta de municipis. 

Pel que fa a la participació, les comarques mantenen xifres altes, des del 78 per cent d'Alcoi fins al 82 per cent de Muro.

Per últim, Lucia Granados, de Ciutadans, no ha accedit al Senat. Ha sigui la huitena més votada, amb el 14 per cent dels vots.