El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dos anys i mig de presó per a Roberto López Abad en un segon juí del cas CAM

El juí, per dietes cobrades de manera irregular en la CAM, va finalitzar en juliol i ara es coneix la sentència on el major condemnat és l'exdirectiu alcoià. Amb l'anterior condemna per la fallida de la caixa d'estalvis, Roberto Abad ja suma cinc anys i mig de presó.

La secció dècima de l'Audiència Provincial d'Alacant ha notificat la sentència pel cas de les dietes de la CAM, 600.000 euros en dietes que no corresponien cobrar, i es cobraren. I la condemna més alta és per a l'exdirectiu de la CAM, l'alcoià Roberto López Abad, condemnat a 2 anys i 6 mesos de presó per un delicte d'apropiació indeguda agreujada. També ha de pagar una multa corresponent a 8 mesos amb una quota diària de 200 euros, la qual cosa ascendeix a vora 48.000 euros de sanció.

L'Audiència d'Alacant ha fet pública la part de la sentència amb la decisió judicial, on també es condemna altres 5 exdirectius de la CAM, entre ells qui fora el seu president, Modesto Crespo, que és qui va cobrar les dietes en litigi. Però la condemna més alta de totes és per a l'exdirectiu alcoià, en considerar el jutge que és qui va idear l'estratègia perquè Modesto Crespo cobrara les dietes.

Així, Modesto Crespo està condemnat a 9 mesos de presó i 5 mesos de multa amb una quota diària de 60 euros. I els altres quatre exdirectius, Antonio Gil-Terrón Puchades, Luis Esteban Marcos, Martín Sevilla Jiménez i José Forner Verdú, han sigut condemnats a un any i mig de presó cadascú, i 7 mesos de multa amb una quota diària de 100 euros. Això sí, la sentència estipula que Modesto Crespo ha de tornar els 600.000 euros cobrats al Banc Sabadell.

La sentència no és ferma, i cap recurs de cassació en els pròxims 5 dies.

Cal recordar que no és la primera sentència del cas CAM, sinó que ara fa un any, la secció penal de l'Audiència Nacional dictava sentència per la fallida de la caixa, i on ja es condemnava a Roberto López Abad a 3 anys de presó per un delicte societari continuat de falsedat comptable i un altre delicte de falsedat en la informació als inversors.