El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Carrer Entença i la mobilitat sostenible, protagonistes en la Setmana Verda Europea a Alcoi

Entença / AM

El dia central serà el diumenge 6 de juny a les 11:30 h en la plaça de l'Uixola

Europa ha triat Alcoi com a soci per celebrar la Setmana Verda Europea, un esdeveniment en el qual participen municipis de 30 països. El diumenge 6 de juny serà el dia central a Alcoi amb activitats a la plaça de l’Uixola d’11:30 a 13:30 h.

“Cap a la pol·lució zero per a una població i un planeta més sans” és el lema a escala de tot el continent en la Setmana Verda Europea. Alcoi aprofitarà per a promocionar distintes accions dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) Alcoidemà, un pla de 20 milions d'euros cofinançat per la Unió Europea. L’Ajuntament pretén reivindicar les millores per a la mobilitat sostenible i la seguretat introduïdes al carrer Na Saurina d’Entença.


La plaça Enric Valor (Uixola) comptarà amb animació musical, tallers mediambientals i artístics destinats als més xicotets, així com demostracions sobre el funcionament de plaques solars, sobre els diferents sensors instal·lats a la ciutat o sobre nocions bàsiques de mecànica per a vehicles elèctrics unipersonals. El reciclatge també comptarà amb un espai destacat, a través d'estands del programa de gestió de residus “Desplastifica’t” i de l'ecoparc mòbil, tots dos promoguts per Transició Ecològica.


Aquesta regidoria organitzarà a més tres excursions que complementaran la jornada: la primera visitarà el projecte Canyet, una altra portarà als participants fins a la Font del Quinzet i la tercera farà un recorregut ambiental pel llit del riu Riquer per a finalitzar a les portes del museu Explora, que també podrà visitar-se. Per a participar en aquestes excursions, és necessari inscriure's a través del servei de cita prèvia i tota la informació pot trobar-se en la web de Medi Ambient.


D'altra banda, des de l’Uixola s'establirà un circuit en el qual es podran provar bicicletes i patinets elèctrics per part de l'avinguda Alameda Camilo Sesto i del carrer Na Saurina d’Entença per tornar a finalitzar en aquesta mateixa plaça. També ací, la Policia Local tindrà un apartat especial per a donar a conéixer la nova ordenança de Mobilitat i difondre la Seguretat Viària.


Atra de les activitats que s’ha ajornat a causa de l’oratge ha sigut la plantació d’un arbre a la confluència entre els carrers Poeta Joan Valls i Els Tints. D’aquesta manera Alcoi participarà en la campanya “Un Arbre Per Europa” promoguda pel Parlament Europeu. En breu es buscarà una nova data.