El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El cementiri d'Alcoi, premi a la millor història documentada

Rebrà 1.000 euros i la inclusió en la Ruta dels Cementiris d'Espanya.

Ha sigut en el concurs de votacions populars que organitza cada any la revista funerària Adiós Cultural, i on Alcoi ja ha rebut algun premi en edicions anteriors com aquest al millor monument funerari per al Panteó d'Agustín Gisbert. En les votacions d'enguany Alcoi ha quedat primera en la categoria de millor història documentada, i segona en la classificació general per darrere del cementiri mancomunat de Chiclana de la Frontera, a Cadis. Juntament amb el d'Alcoi també ha estat reconegut el cementiri de Sant Javier a Múrcia, per la millor activitat de portes obertes.

La votació oberta proposada per la revista Adiós Cultural ha rebut quasi 7.000 votacions, de les quals tan sols 271 no responien a les regles del concurs. La majoria de les votacions procedien d'Espanya, però també hi havia de països com ara França, Bèlgica, Kuwait o Itàlia.

En la categoria de millor història documentada, el cementiri d'Alcoi ha rebut 481 vots, menys 31 que no estaven clars, i s'alça en el primer lloc de la llista amb el cementiri de Castelló per darrere amb 354 vots. El premi que rebrà el cementiri alcoià és de 1.000 euros en metàl·lic, una placa en reconeixement, i la inclusió en la Ruta dels Cementiris d'Espanya que proposta la revista Adiós Cultural.

Un reconeixement més al cementiri d'Alcoi, que ja ha vist com el seu ressò va més enllà de les nostres fronteres.