El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Col·legi Miguel Hernández fa millores al seu pati amb la inversió del pla 'Edificant'

Pati del Col·legi Miguel Hernández.

Està previst que el pla 'Edificant' investisca en Alcoi 12 milions d'euros, que permetran beneficiar als 4.000 alumnes dels 9 centres objecte de la inversió.

El pla 'Edificant' de la Generalitat Valenciana ja ha acabat les obres del seu primer projecte a la ciutat, al CEIP Miguel Hernández concretament, on s'han construït unes marquesines al pati de primària per a donar ombra i protegir a l'alumnat en cas de pluja.

La Generalitat Valenciana ha costejat els 38.000 € amb què està valorada l'obra, que s'ha executat durant l'última part del mes de desembre aprofitant les vacances de Nadal. Aquesta xifra és part dels 12 milions d'euros que s'invertiran en Alcoi amb el pla 'Edificant', que permetrà actuar sobre 9 centres educatius de la ciutat. A la suma aportada des del govern autonòmic s'ha de sumar el més de mig milió que l'Ajuntament d'Alcoi ha invertit ens els centres escolars al llarg de la present legislatura, gràcies a una partida anual de 50.000 € en manteniment, i una altra de 80.000 € per a inversions i millores.

Millores en la resta de col·legis

A més de les obres al Miguel Hernández ja es troben aprovades les millores per a set centres educatius més, cinc dels quals ja tenen redactats els projectes. Aquests últims són el CEIP El Romeral per portar endavant obres amb una inversió de 300.000 €; CEIP Tomás Llácer, 250.000 €; CEIP Horta Major,160.000 €; CEIP Sant Vicent, 359.000 € i Escola Oficial d'Idiomes (EOI), 400.000 €.

La redacció del projecte per a reformar l'IES Andreu Sempere està previst que acabe al llarg dels primers mesos del 2019, i tindrà un cost de 130.000 €. Els altres dos projectes corresponen al gimnàs nou i aules per a l'IES Pare Vitòria; i a l'ampliació de l'IES Cotes Baixes, la memòria valorada dels quals s'està redactant.