El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Comité electoral de Podemos invalida la candidatura de Carmina Reig

Davant d'aquesta decisió Carmina Reig ha sol·licitat a la comissió de garanties democràtiques de Podemos la invalidació de les primàries en Alcoi.

Una reclamació remesa per un membre de Podem Alcoi ha motivat la invalidació de la candidatura de Carmina Reig Bataller, rival de Naiara Davó en les primàries de la formació morada. El motiu d'aquesta denúncia ve donat per haver sobrepassat el "límit de la crítica o el debat" en les seues manifestacions. Reig disposa de temps fins al pròxim 3 de febrer per a recórrer la decisió, temps que segons ha assegurat també aprofitarà per a demanar la invalidació de les primàries.

La resolució del Comité Electoral de les primàries de Podem de la Comunitat Valenciana ha dictat per unanimitat la invalidació de la candidatura de Reig. A l'escrit es recull la reclamació d'un dels membres del cos de llista de Davó, on s'especifica que "davant la reiteració i el caràcter greu dels fets, ens veiem en la necessitat de recórrer al comité electoral per a sol·licitar la seua intervenció". En aquesta denúncia s'al·ludeix a "l'ús de determinades expressions difamatòries dirigides contra altres candidates del municipi d'Alcoi, Vicenta Jiménez i Naiara Davó". També es transcriu l'article d'opinió que la pròpia Reig va remetre als mitjans de comunicació recentment. La resolució considera que "el fet especialment greu haja sigut que les declaracions s'hagen realitzat en un mitjà de comunicació".

Invalidació de primàries

Reig ha anunciat per la seua banda que impugnarà la celebració de les primàries per allò que qualifica "pràctiques organitzatives antidemocràtiques". Assegura tenir proves d'algunes pràctiques realitzades durant els últims 3 ó 4 mesos, "trampes que s'han dut a terme perquè l'actual Secretària General siga l'alcaldable". L'òrgan encarregat de deliberar al voltant de la demanda de Reig serà la comissió de garanties democràtiques de Podemos. "Em dóna igual presentar-me o no de candidata, el que vull és que invaliden les altres també", ha sentenciat Reig.

Aquest gir en els esdeveniments es dóna a conéixer a l'inici del procés de primàries en Podem Alcoi, les votacions per al qual han començat aquest 1 de febrer. L'anunci de la llista definitiva estava previst per al 7 de febrer, encara que s'haurà d'esperar a pròxims esdeveniments per a saber si es compleixen els terminis.