El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Consell anuncia ajudes de fins a 1.500 € per als autònoms

Sessió de treball del president Puig.

L'ajuda oscilarà entre els 750 i els 1.500 €, segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms al País Valencià podran percebre ajudes immediates i directes, per a fer front a "qüestions bàsiques" relacionades amb la seua activitat, davant la situació generada per l'emergència sanitària del coronavirus. L'ajuda oscilarà entre els 750 i els 1.500 €, segons si han paralitzat parcial o totalment la seua activitat.

Puig ha explicat que, amb aquestes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTES), "es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial" i que s'havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

 

Línies d'actuació

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en territori valencià, dotada amb 60 milions d'euros. Així, es preten donar liquiditat a aquests col·lectius, els qui podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d'interés del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d'obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D'altra banda, s'implementarà una línia d'avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l'accés a línies de finançament d'entitats financeres, així com a la millora de la seua capacitat de negociació d'òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada.