El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Govern Central aporta 540.000 euros per a solucionar la solsida al Riu Riquer, que afecta filaes d'Alcoi

Les pluges van provocar una solsida de terres al vessant del Riu Riquer, just baix dels locals de diverses filaes

A principis del 2017 les fortes pluges provocaren una solsida de terres, que va afectar els locals de diverses filaes. Ara es necessita una intervenció de més d'un milió d'euros, i el Ministeri de Política Territorial subvencionarà la meitat de les obres.

El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest 29 de novembre la concessió de diverses subvencions a municipis per a pal·liar els danys dels últims temporals. I en el cas d'Alcoi, s'ha aprovat una subvenció de 541.000 euros per a les obres necessàries a la vessant del Riu Riquer, on a principis de l'any 2017 es va produir una solsida de terres per les fortes pluges i neus. Fins a cinc filaes es van vore afectades per la solsida, i des d'aleshores s'ha treballat per a definir l'actuació necessària a la zona per a consolidar el vessant del riu.

 

El projecte total per condicionar la zona suposa una inversió necessària de més d'un milió d'euros, dels quals l'Ajuntament ha reservat en els pressupostos del 2018 un total de 500.000 euros. I segons la publicació hui en el BOE, a resta l'aportarà el Govern Central mitjançant el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Detall del BOE on apareix la subvenció a Alcoi. Es pot consultar complet clicant en la imatge. En concret aquesta és la pàgina 116730