El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El jutjat obri juí oral contra l'ex-primer Tro de la Magenta i li demana presó d'entre 3,5 i 4 anys

La Magenta
  • Queda avalada la intervenció econòmica de la Filà el 2018 per part de l'ASJ
  • El juí se celebrarà en l'Audiència d'Alacant i l'ex primer tro haurà de pagar vora 67.000 euros a la Magenta.

Segons l'auto, l'ex-primer Tro va assumir personalment l'administració econòmica de fila per a, aprofitant-se d'aquesta situació de control econòmic,obtindre un enriquiment patrimonial il·lícit, distraure diverses partides de diners corresponents a pagaments de les quotes que les testeres, com a membres de tal filà realitzaven per valor de 66.629,40 euros.

El jutjat número 4 d'Alcoi ha decidit obrir juí oral a l'ex primer tro de la Magenta, Vicente Carcelén Jarrín, en entendre que es va aprofitar de la seua condició de responsable de l'entitat festera per a 'distraure' diverses partides de les 'fulles' dels festers.

Tot parteix d'una denúncia interposada per 32 festers de la Filà Magenta després de les festes de 2018, quan acabaven de representar l'alferesia mora.

En aquell moment, l'Associació va intervindre immediatament els comptes de la filà per auditar-los. No oblidem que les filaes no tenen entitat jurídica pròpia i que són un apèndix de l'Associació. La decisió de la jutgessa, d'aquest manera, avala l'actuació de l'ASJ, que va facilitar els jutjats tota la informació requerida.

També el va sancionar a no eixir a festes d'Alcoi durant dos anys.

Delicte tipificat

 El procediment abreviat, al que ha tingut accés ARAMULTIMÈDIA, l'acusa com a autor d'un delicte continuat d'apropiació indeguda,previst i penat en els artícles 252 en relació al 250.1.5, 249 i 74 del Codi Penal. Això podria implicar entre tres anys i mig i quatre de presó i a indemnitzar l'Associació de Sant Jordi-Filà Magenta, amb 66.629 euros.

El juí se celebrarà en l'Audiencia Provincial d'Alacant.

L'ex primer Tro es va defendre en un escrit públic en el qual manifesatava la seua indefensió personal davant les acusacions que li vessaven des dels serveis jurídics de l'ASJ i que ara, tot sembla indicar, estan justificades arran de l'apertura del juí oral.