El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El llegat del fotògraf Miguel Oriola, ara a Fundació Mutua Levante a Alcoi

Aquest divendres 3 de setembre a les 19 h s'inaugura una exposició de la Fira Modernista sobre els origens del cinema. 

Fundació Mutua Levante estrena temporada després de l’estiu. Ho fa amb una exposició pòstuma sobre el fotògraf alcoià Miguel Oriola, que ens va deixar fa uns mesos. ARAMULTIMÈDIA ha estat a la inauguració de la mostra i ofereix aquest video.

L’exposició estarà disponible fins a final d’any a una de les sales de Fundació Mutua Levante a la Plaça d’Espanya. 'Miguel Oriola. Fotos en defensa pròpia’ dona a conèixer l’obra, però també la vida d’aquest fotògraf que és desconegut per a molts, segons ha dit Pedro Ruiz, de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana.

 

Per la seua banda, Pep Jordà ha desgranat tota la programació per a setembre de Fundació Mutua Levante. Tot al vídeo. 


Biografia de l’artista


Miguel Oriola cursa estudis d'art i música. En els 60 es trasllada a Madrid per a estudiar art dramàtic i exerceix la fotografia freelance. Des de 1977 comparteix la seua dedicació amb la docència. Des de la seua primera exposició en 1971 ha realitzat innombrables mostres en galeries nacionals i internacionals. La seua obra és present en col·leccions públiques i privades. En 1980 funda i dirigeix la revista POPtografia. Des dels seus principis ha compaginat la seua obra personal amb l'editorial de moda, il·lustració i campanyes de publicitat. Ha col·laborat en publicacions com Vogue, Elle, Cosmopólitan, Tendencias, El Pais, Vanidad, etc. És així mateix autor de cursos especialitzats i seminaris, i Director del Màster Internacional de Moda en EFTI (Escola de Fotografia i Tècniques de la Imatge). En 1997 estada de diversos mesos en Nova York. En ocasió de PHE 2002 s'organitza una retrospectiva que abasta obra dels últims trenta anys. Els seus últims anys va viure i va treballar a Madrid dedicat exclusivament al desenvolupament de la seua obra personal, incloent el vídeo, la literatura, el dibuix i la docència.