El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El llibreter Felip Pineda llig 'La Societat del Rendiment' a l'IVAM CADA Alcoi

Detall de l'exposició

L'activitat tindrà lloc a partir de les 19 h i està oberta al públic en general, gratuïta i sense necessitat d'inscripció prèvia.

El centre d'art IVAM CADA Alcoi acull fins a finals de març l'exposició 'La Societat del Rendiment'. Per tal de conéixer un poc més la mostra, aquest 7 de febrer el llibreter i periodista Felip Pineda realitza una passejada per 'La societat del rendiment', visitant les obres i llegint-les (literalment).

L'activitat tindrà lloc a partir de les 19 h i està oberta al públic en general, gratuïta i sense necessitat d'inscripció prèvia. El recorregut es planteja per a públic adult, i vol visitar l'exposició des d’una selecció acurada de textos, escrits i fragments de la literatura contemporània internacional que facen replantejar els posicionaments actuals en l’anomenada societat del rendiment.

La mostra

L’exposició gira entorn del concepte de la societat del rendiment, definida, entre altres autors, per Byung-Chul Han. Una societat centrada en la producció com a autoexigència, en la qual la positivitat del poder s’alça sobre la negativitat del deure que provenia del paradigma anterior desenvolupat en la denominada societat disciplinària de Michael Foucault.

Sobre Felip Pineda

Felip Pineda va finalitzar els seus estudis de Periodisme a la Universitat de València el 2012 i des de llavors ha format part de la secció de cultura de diversos mitjans de comunicació com  L’Informatiu o  Valencia Plaza, a més de treballar en la revista de divulgació científica  Mètode i col·laborar amb altres mitjans com la revista  Lletres Valencianes, editada per la Generalitat Valenciana. A la mateixa Universitat de València va cursar un màster en Gestió Cultural, especialitzant-se en la dinamització en l’àmbit de la literatura. El 2017 va fundar Detroit Llibres, una llibreria i espai cultural situat a Alcoi.