El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Gastronomia i esport, excusa per a descobrir la riquesa paisatgística, històrica i cultural de l'interior de la província

Indira Amaya, vicepresidenta de l'Associació Alicante Turismo Interior: "la Comunitat Valenciana té un interior meravellós i desconegut que l'Associació vol potenciar a través de la difusió d'aquesta guia tota la riquesa que es troba a l'interior de la província d'Alacant". L'Associació i el Patronat de Turisme Costa Blanca presenten a FITUR una Guia Gastronòmica.

La gastronomia i l'esport són els pilars sobre els quals es basa l'estratègia turística de la província d'Alacant que el Patronat Costa Blanca presenta a la Fira de Turisme Internacional (FITUR). Aquest 2019 presenta un calendari d'activitats molt ampli en aquest sentit on destaca, especialment, la designació d'Alacant com capital gastronòmica del Mediterrani 2019 i de les salines de Torrevella com punt d'inici de la Volta Ciclista a Espanya 2019.

Amb aquest propòsit de difusió gastronòmica i esportiva de la província d'Alacant, el catàleg d'activitats i programes per als tres dies de Fira és molt ampli, on destaca pel seu atractiu i poder de convocatòria el Costa Blanca Food Experience: el punt gastronòmic ubicat al voltant de la madrilenya porta del Sol que a través de show cookings i degustacions ha oferit els visitants una ampla mostra de la cuina i productes alacantins on l'arròs és el gran protagonista de la mà dels grans xefs de la província alacantina.
Dins d'aquest programa d'activitats bolcat en la gastronomia i l'esport, l'Associació Provincial Turismo Alicante Interior ha vingut a FITUR a promocionar la guia gastronòmica de la província d'Alacant i el Costa Blanca Challenge, a més del show cooking a càrrec de l'Hostal Savoy.

En la segona jornada de FITUR, Indira Amaya de Amenglio, Vicepresidenta de l'Associació Provincial de Turismo Alicante Interior en companyia del diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, ha presentat la Guia Gastronòmica i de Turisme d'Alacant Interior que recull una ampla oferta de restaurants, allotjaments i activitats a gaudir en la zona.

Aquesta guia, tal com explica la Vicepresidenta, "aposta per la digitalització. No solament permet descarregar-se la mateixa guia per conéixer els millors llocs per degustar el nostre menjar, sinó que a més, com a novetat, inclou la publicació de les receptes més característiques de la província".

La guia també inclou un catàleg d'activitats a desenvolupar en la zona que permet descobrir l'entorn natural, històric, cultural i ple de tradicionals que ens envolta. Com conclou Indira Amaya "la Comunitat Valenciana té un interior meravellós i desconegut que l'Associació vol potenciar a través de la difusió d'aquesta guia tota la riquesa que es troba a l'interior de la província d'Alacant".

En aquest sentit, i amb el propòsit de descobrir tota eixa riquesa cultural, gastronòmica i paisatgística del que es coneix com El Pirineo Levantino, Luís Miguel Verdú, gerent de l'empresa Deeventoos, ha presentat la segona edició del Costa Blanca Challenge 2019.

Es tracta de recórrer en moto l'interior de la província d'Alacant. Una ruta que arranca i finalitza en Alcoi i permet descobrir tota la riquesa patrimonial que l'envolta mitjançant un recorregut a elegir pel participant de 300 o 500 km. Una forma de fer mototurisme d'interior que es donarà cita en Alcoi el pròxim 28 de Setembre.