El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El ple aprova per unanimitat una Mesa per a la reactivació d'Alcoi

El plenari s'ha pogut seguir a través de la xarxa.

Els components de la Mesa es reuniran setmanalment els dimecres a la vesprada, i elevaran al Plenari els treballs realitzats.

La corporació municipal ha aprovat la creació d'una Mesa per tal d'abordar la reactivació d'Alcoi en tots els aspectes afectats per l'actual crisi sociosanitària. Ha sigut durant el plenari extraordinari d'aquest dilluns, amb la unanimitat de totes les forces polítiques i a proposta del Partit Popular.

Aquesta Mesa estarà formada pels representants de tots els grups, "treballant des de la participació i transparència", segons apunta el document aprovat. Es contempla també la participació de tècnics, experts i representants dels diferents sectors de la ciutat. Els components de la Mesa es reuniran setmanalment els dimecres a la vesprada, i elevaran al Plenari els treballs realitzats. En general, abordarà qüestions "per portar a terme la revitalització de la ciutat i serà un fòrum on compartir propostes".

"L'únic objectiu és que ningú es quede arrere i que els alcoians i alcoianes puguen recuperar la vida d'abans en les millors condicions possibles", ha assegurat l'alcalde Toni Francés durant la sessió. La Mesa aprovada aquest dilluns se suma a altres mesures adoptades per la corporació en l'actual context de crisi, com ara les línies d'actuació del pla Reactiva Alcoi, o mesures tributàries dirigides tant als particulars com als establiments.

Investigació de la residència DomusVi

Durant la sessió s'ha tractat una segona declaració institucional -també a proposta del PP-, en aquest cas perquè s'investigue i es depuren possibles responsabilitats per l'elevada xifra de morts en el centre DomusVi d'Alcoi. Així doncs, l'Ajuntament instarà al ministeri fiscal a què faça una investigació "exhaustiva i específica" al geriàtric d'Alcoi, amb la qual anar un pas més enllà de les diligències que ja s'han obert en totes les residències espanyoles amb morts per Coronavirus.