El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP qüestiona el paper que tindrà l'illa de Rodes en el Districte Digital

Maqueta inicial de l'illa de Rodes, dissenyada per l'arquitecte Isaac Montava.

Els populars veuen amb suspicàcies l'anunci segons el qual el futur parc tecnològic de l'illa de Rodes s'incorporarà al Districte Digital de la Generalitat Valenciana. "S'haurà de veure si hi ha alguna cosa darrere d'aquest anunci, encara que pareix que no" assegura el candidat a l'alcaldia d'Alcoi Quique Ruiz.

Per a Ruiz, aquest és un altre dels continus canvis de rumb del Govern en el projecte de Rodes, que segons el PP han costat més de 22.000 €. Asseguren que algunes de les propostes planificades per al futur parc tecnològic "dupliquen molts dels serveis que ja existeixen a la ciutat".

Els populars recorden que la legislatura passada l'Ajuntament va invertir 8.000 € en la convocatòria d'un concurs d'idees per a recuperar antics espais industrials en desús, entre ells el de l'illa de Rodes. L'arquitecte Isaac Montava va guanyar la convocatòria i la seua proposta per a Rodes es va convertir en una maqueta que fins fa uns mesos presidia el vestíbul de l'Ajuntament.

Segons el PP, aquesta proposta inicial ha sigut abandonada actualment en favor d'un nou projecte a càrrec d'una empresa sueca. Pel que sembla, aquesta companyia proposa serveis que ja existeixen a Alcoi, on al parc tecnològic s'uneixen l'espai cultural, un espai gastronòmic i una zona infantil. Per al Partit Popular, el document elaborat pels suecs "no contempla usos que sí que ha anunciat el Govern, com el centre de formació turística, l'arxiu municipal, el centre social per al barri de Santa Rosa i un local d'assaig per a grups locals".

"Tots coincidim que és un projecte estratègic, per això no comprenem que vulga convertir-se en un calaix de sastre", assenyala Ruiz. Així doncs, el candidat advoca per obrir un "debat seriós" sobre les necessitats de la ciutat i la forma en què l'illa de Rodes puga aportar solucions.