El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La futura Illa de Rodes es conceptualitzarà amb l'ajuda d'una empresa sueca

Roda de premsa per a presentar 'Rodes Futura', amb la intervenció per vídeo conferència de treballadores de 'ZeroPrint'.

«Rodes Futura» és el nom del projecte, el qual des de l'Ajuntament d'Alcoi defineixen com "un projecte de contingut i no de continent".

 

Els plans del govern local també inclouen recuperar en un futur la resta de naus industrials que circumden l'illa de Rodes. De fet, l'alcalde Toni Francés confia que l'espai puga atraure a altres iniciatives industrials per a les zones dels voltants.

 

L'Ajuntament d'Alcoi comença a manifestar els plans que té per a dotar de contingut el futur parc tecnològic de l'Illa de Rodes, un espai que aspira a ser referent en sostenibilitat i innovació. L'últim dels moviments del consistori en aquesta direcció consisteix en un acord amb l'empresa sueca 'ZeroPrint' per tal de definir els usos i espais de l'illa.

El regidor d'Innovació i Territori, Manolo Gomicia, ha volgut justificar l'elecció d'aquesta empresa per estar localitzada en la ciutat sueca de Malmö, un indret on s'han dut a terme importants avanços en matèria de recuperació i dinamització del patrimoni industrial

En nom de Compromís Alcoi, grup municipal que col·labora estretament amb el govern en la ideació de la futura Rodes, Màrius Ivorra ha puntualitzat que el projecte s'ha de nodrir d'energies alternatives i que ha de complir amb els criteris de sostenibilitat; a més ha apuntat els quatre pilars sobre els quals es vol que es sotinga el projecte són: les noves tecnologíes, el disseny, la biotecnologia i la cosmètica

L'alcalde Toni Francés ha volgut incidir en la necesitat de definir els usos de l'espai abans que finalitzen les obres, dotant a l'illa d'un "caràcter innovador des del minut 0". Considera també l'alcalde que la idea és que l'espai vaja "evolucionant i creixent" progressivament, pel que s'espere que els usos que finalment tinga l'illa de Rodes puguen ser diferents dels plantejats en un principi.

Possibles àrees d'expansió de l'Illa de Rodes / 'ZeroPrint'

 

Estat actual de l'Illa de Rodes

Després de la rehabilitació de les façanes de l'immoble, el següent pas està previst per a aquest mes de desembre amb l'adjudicació de la redacció del projecte, un projecte que l'Ajuntament ha pressupostat aproximadament en 7 milions d'euros. Un dels usos que ja està confirmat és el del CdT d'interior, per al qual la Generalitat ha anunciat una inversió de 3.5 milions d'euros.