El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PP reclama que es pague la diferència de sou als joves contractats amb la subvenció d'AVALEM

Quique Ruiz i Lirios Garcia en roda de premsa. La imatge que mostren correspon a la reunió amb els joves contractats amb AVALEM.

Faran una bateria de preguntes en el plenari municipal per a saber si es té intenció de pagar la diferència de sou als quasi 200 joves contractats amb la subvenció d'AVALEM entre 2018 i 2019, tal com estipula una resolució d'Inspecció de Treball.

Continua la polèmica per les contractacions de joves amb les subvencions d'AVALEM a l'Ajuntament d'Alcoi. Tot i que aquestes ajudes ja porten diverses edicions, la polèmica se centra en les de l'anualitat 2018-2019, quan es contractaren quasi 200 joves amb aquestes ajudes.

CCOO va denunciar en el seu moment que s'havia contractat al màxim de gent, però pagant sous inferiors als que corresponien. El sou hauria de ser d'almenys el 60 per cent del salari d'una persona en el mateix lloc de treball i mateixa categoria, però en molts casos no arribava. Inspecció de Treball va alertar l'ajuntament i el va obligar a pagar, per una banda la diferència als treballadors, i per l'altra, la part que corresponia a la Seguretat Social. Des de l'Ajuntament van recórrer aquesta decisió.

Doncs bé, el Partit Popular explica que aquest estiu hi ha hagut de nou una resolució d'inspecció de treball per abonar aquestes quanties, i que l'Ajuntament ha abonat la part de la seguretat social, però no la diferència de sou als treballadors. Així, han preparat una sèrie de preguntes per al plenari municipal, que se celebra aquest divendres 3 de desembre, per a saber si el conssitori té la intenció de compensar el sou d'aquests joves, i depenent de les explicacions del govern es plantejaran si han de prendre més accions de denúncia com a ha fet CCOO.

El portaveu popular Quique Ruiz diu que "ens preocupa l'ús polític que s'ha fet d'un col·lectiu vulnerable. Es van fer propaganda en any d'eleccions i ara els deixa de costat". Per la seua banda la regidora Lirios Garcia explica que les preguntes també van encaminades a saber si s'ha fet el mateix en les altres anualitats d'aquesta subvenció, i si als contractats per Avalem "se'ls continuarà pagant un salari inferior al del personal laboral de l'Ajuntament".