El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El president Puig signa a Alcoi el conveni per a crear el Parc Tecnològic de Rodes

"Serà un punt d'inflexió en l'economia no sols d'Alcoi, sinó de tota la comarca i la Comunitat Valenciana" assegura el president Ximo Puig.
 

El conveni suposa la inversió de 2,6 milions d'euros en els pròxims tres anys, el 37 per cent del pressupost total de les obres, que començaran en els pròxims dies.

El saló plenari de l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit la signatura del conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi per a crear el Parc Tecnològic a l'Illa de Rodes.

Està previst que les obres comencen en els pròxims dies, i estan pressupostades en poc més de 7 milions d'euros. Amb el conveni signat hui la Generalitat es compromet a aportar 2,6 milions d'euros, el 37 per cent, durant tres anualitats. La resta es finança amb fons europeus FEDER (el 50 per cent, 3,5 milions d'euros), i amb diners de l'Ajuntament, que aporta 900.000 euros.

En el vídeo, el president de la Generalitat explica que en total la Generalitat invertirà en Rodes vora 5 milions d'euros, perquè, entre altres inversions, al conveni de hui cal sumar els 1,2 milions d'euros per a la creació del Centre de Turisme d'Interior.

Durant l'acte, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha destacat la importància del projecte de Districte Digital a la ciutat, amb la participació del campus d'Alcoi de la UPV, així com d'empreses locals. "No és d'estranyar que el projecte de rehabilitació de Rodes haja sigut redactat per l'estudi d'arquitectura de Ramón Esteve, que és d'Ontinyent, i per un equip multidisciplinari d'arquitectes d'Alcoi i del nostre territori. O que les obres vaja a executar-les una UTE formada per Víctor Tormo, de Xàtiva; i Eladio Silvestre, una altra empresa d'Alcoi. Aquest és el gran objectiu de Rodes: retindre i atraure talent, convertint-nos en un focus dinamitzador de l'economia no únicament d'Alcoi, sinó de tota la Comunitat Valenciana".