El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El preu de l'Oli d'Oliva de les nostres comarques encara pujarà més

Olives a El Comtat / AM

Fa 4 anys, el litre d’oli d'Oliva Verge Extra a granel es podia vendre al voltant dels 2,40 euros. Ara, cap als 8 euros

La situació de sequera que pateix el Mediterrani i, també, les nostres comarques fa que el preu de l’Oli d’Oliva haja pujat durant aquest 2023. La previsió és que la pròxima campanya, que comença cap a octubre, “torne a ser fluixa”, segons apunten des de l’Almàssera de Millena, i els preus continuen pujant. Aquesta situació no és només de les nostres comarques, sinó de tota Espanya, especialment a Andalusia.

En maig d’aquest 2023, els productors s’adonaren que la pròxima collita tornarà a ser fluixa. Des de maig, en conèixer aquesta previsió, l’oli no ha deixat de pujar. En l’inici de 2023, el litre d’oli a granel verge extra podia estar a poc més de 5 euros i a hores d’ara al voltant dels 8. Des de l’Almàssera de Millena apunten que “la pujada és d’un 50% respecte a l’any passat”. També donen dades de preus respecte a fa 4 anys, on el litre d’oli es podia vendre al voltant dels 2,40 euros.

Les prediccions econòmiques no són massa bones, ja que es preveu que, si no plou, l’oli tornaria a pujar. Cal recordar que l’actual campanya finalitzarà “sense oli” segons indiquen des de Millena i que “va a començar una campanya fluixa”. L’oratge i la pluja podria solucionar “un poc” aquesta situació.

La sequera que afecta el Mediterrani a gran escala també afecta les nostres comarques. Des de l’Almàssera de Millena apunten que aquesta és la principal causa de la pujada de preus. A açò cal afegir la inflació d’altres productes i serveis com els envasos o la llum.