El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El PSOE suspén cautelarment de militància a Quico Fenollar mentre decideix si pren mesures disciplinàries

S'ha obert un procés d'investigació per tal de decidir si la segona candidatura de Quico Fenollar a diputat provincial, que contradiu els estatuts del PSOE, suposa algun tipus de mesura disciplinària.

El Partit Socialista obrirà un expedient per a investigar si cal establir mesures disciplinàries a Quico Fenollar, alcalde d'Alcoleja, o altres persones. I mentre es pren una decisió, la normativa del partit estableix la suspensió cautelar de militància.

L'origen del conflicte està en la presentació d'una segona candidatura per a ser el representant de les comarques en la Diputació Provincial, qüestió que va en contra dels estatuts del partit. A l'Alcoià i el Comtat li pertoquen dos diputats, un pel PP (Javier Sendra) i un pel PSOE (després de la votació, Toni Francés). L'elecció del diputat no és per votació, sinó indirecta, i segons els estatuts del PSOE ho tria el partit. Fenollar ha intentat canviar aquesta decisió i que el diputat fora un regidor d'un poble menor, però no va ser possible, i ha presentat la segona candidatura, que finalment no ha tirat endavant.

Quico Fenollar ha explicat a ARAMULTIMÈDIA que no té constància de cap suspensió, però que està a l'espera de saber la decisió del partit, la qual acatarà. Lamenta que s'haja plantejat la seua candidatura com a "personalista", ja que assegura que tan sols volia donar veu a una inquietud dels pobles de la comarca.

Per altra banda, des de la secretaria comarcal del PSOE expliquen que el procés està ara obert, i que han remés un informe de tot l'ocorregut els últims dies a la direcció provincial del partit. Ara es decidirà si cal aplicar mesures, i aquesta decisió serà ratificada per la direcció federal del partit. Rafa Briet, secretari comarcal, diu que fins que no es tanque la investigació no volen valorar els fets, i que l'únic objectiu de tot el procés és aconseguir "un partit més fort en la nostra comarca, que tinga cada vegada més representació en les institucions".