El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El servei d'autobús 'sota demanda' iniciarà en 2019 el seu període de proves

Una de les tres parades, ubicades al carrer Verge María

En finalitzar el termini de proves està previst concretar reunions amb els veïns dels barris afectats amb la intenció d'explicar-los el funcionament del nou servei.

S'espera que al llarg dels pròxims 10 mesos les tres parades que formen part del servei sota demanda del transport urbà en Alcoi entren en funcionament en modalitat de prova. La instal·lació material del projecte ja es troba enllestida, i únicament falta concretar l'inici de les proves amb l'empresa gestora del servei.

Aquesta és l'estimació feta pel regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alcoi, Jordi Martínez, qui en les pròximes dues setmanes espera reunir-se amb representants de l'empresa gestora dels servei de transport per a determinar l'inici de les proves.

Recordem que aquest servei de parades sota demanda és una experiència pilot -que compta amb el cofinançament de la conselleria d'economia sostenible- i que permetrà que l'autobús urbà es desplace a tres punts de la ciutat per on actualment no discorre cap de les línies de transport públic. Les tres parades estan ubicades al carrer Professor Simó Alós, a l'accés nord de la ciutat; altra al carrer Verge María, a la zona dels jutjats; i una tercera al carrer Sant Joan de Ribera.

Martínez assegura que durant la fase de proves no s'experimentarà cap canvi en les línies de transport; es tractarà doncs d'un període amb què recaptar informació per veure quina freqüència de viatges s'ha d'implementar en la línia, així com altres variables que puguen ser d'interés. En finalitzar el termini de proves està previst concretar reunions amb els veïns dels barris afectats, tot amb la intenció d'explicar-los el funcionament del nou servei.

Els panells informatius instal·lats a les tres parades oferiran informació sobre la línia que pot ser sol·licitada, així com el temps estimat d'arribada del vehicle. A més, cadascun d'ells disposa d'un panell solar amb què alimentar energèticament el conjunt. Sumat a tot açò està previst que es desenvolupe una aplicació mòbil que permeta a l'usuari conéixer l'estat de la demanda i fins i tot, demanar l'autobús per l'aplicació.