El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El 'sí' de Podem Alcoi garanteix l'aprovació del pressupost per a 2020

El suport envers l'esborrany de comptes ha sigut refrendat per l'assemblea local de Podem de manera unànim. L'acord es formalitzarà en el plenari extraordinàri d'aquest 24 de febrer.

Podem ha anunciat el seu suport per a l'aprovació del pressupost municipal d'Alcoi per a 2020. El sí de la formació morada es formalitzarà en el plenari d'aquest 24 de febrer, i garantirà que els comptes d'enguany tiren endavant. A canvi del suport de Podem, el govern s'ha compromés a incloure una bateria de propostes a l'esborrany, i d'establir un full de ruta per a municipalitzar alguns serveis que avui dia es troben privatitzats en Alcoi.

Les esmenes presentades per Podem a l'esborrany de pressupostos, i que seran incloses a tall de propostes, parlen d'un programa de contractació de gent en risc d'exclusió per al manteniment de parcs i jardins (220.000 €), el compromís de completar el Pla Integral Accessibilitat (20.000 €), un projecte d'adequació i millora de la zona de Sant Pancraç (150.000 €), i mesures en matèria d'adquisició i manteniment d'habitatge (vora 300.000 €).

L'acord s'ha anunciat en roda de premsa aquest divendres, tres dies abans que se celebre el plenari extraordinari de pressupostos, on s'ha de refrendar l'acord, i on està previst que s'especifiquen totes les esmenes presentades pels morats. El líder de Podem, Cristian Santiago, ha comparegut en companyia de l'alcalde Toni Francés i d'altres membres de l'executiu socialista, fent palés la bona entesa entre les dues formacions.

Francés ha anunciat la seua intenció de convertir Podem en "aliat preferent en la gestió de la ciutat", recordant que l'acord no se circumscriu a l'aprovació dels comptes, sinó que també servirà per a establir un full de ruta "per a recuperar la gestió de serveis públics". Sense especificar a quins serveis afectarà, cal tindre en compte que aquest 2020 finalitzen els contractes de la recollida de brossa i del transport públic, així que els plans podrien anar en la línia de municipalitzar aquests serveis. Per especificar aquest full de ruta, les dues parts han anunciat unes jornades que se celebraran abans d'aquest estiu, i que serviran per a establir un calendari d'actuació.

Francés també ha tingut paraules de record per a partit Popular i Guanyar Alcoi, formacions a les quals ha acusat de "no presentar cap proposta" i de "tacar la porta a la negociació".

Toni Francés (esquerra) i Cristian Santiago (dreta) anuncien l'acord que permetrà aprovar el pressupost.