El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El telèfon habilitat per Economia atén en dos dies a més de 1.300 persones amb dubtes laborals

El Conseller Rafa Climent en una sessió de teletreball / Facebook GVA Economia Sostenible
  • Quant al tipus de consultes, la gran majoria dels dubtes són respecte a les prestacions que els corresponen a les persones que s'han vist afectades per un ERTE.
  • Des que va començar l'estat d'alarma en el País Valencià s'han presentat 14.996 expedients de regulació d'ocupació temporal que afectarien  98.643 treballadors i treballadores.

El telèfon 900 35 31 35 d'atenció habilitat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a resoldre els dubtes d'empreses, comerços, autònoms i treballadors amb motiu de l'estat d'alarma ha atés durant dos dies a més de 1.300 persones amb dubtes sobre la seua situació laboral.

Quant al tipus de consultes, la gran majoria dels dubtes són respecte a les prestacions que els corresponen a les persones que s'han vist afectades per un ERTE. Des que va començar l'estat d'alarma en el País Valencià s'han presentat 14.996 expedients de regulació d'ocupació temporal que afectarien  98.643 treballadors i treballadores.

El telèfon 900 35 31 35, posat en marxa el passat 16 de març, atén des del dilluns també a persones desocupades de la Comunitat. Durant les 24 hores del dia ofereix informació sobre aquelles qüestions de tipus laboral o empresarial (no sanitàries) que puguen sorgir per part d'empreses, comerços, persones autònomes i aturades.

Cal recordar que, en cas que la resposta en aquest servei d'atenció telefònica no poguera ser immediata, per les particularitats o especificitats de la consulta, la persona interessada pot facilitar el seu correu electrònic i se li enviarà la resposta com més prompte possible.

Atenció a persones aturades

A més de l'atenció telefònica des de la Conselleria d'Economia Sostenible s'ha intensificat l'atenció ciutadana per a poder respondre als dubtes que aquesta situació excepcional ha generat.

D'aquesta manera, Labora ha intensificat l'atenció a les persones desocupades a través del correu electrònic labora@gva.es, dos canals de whatsapp i les xarxes socials @GvaLabora. Així, des del 16 de març, s'han atés al voltant de 4400 whatsapp i 800 correus electrònics.