El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tirisiti torna a escena i anuncia una web pròpia com a principal novetat

Dates importants:

  • La campanya escolar arranca el 24 de novembre i ja estàn reservades les funcions
  • El 24 de novembre a les 16h es posen a la venda les entrades dels dissabtes extraordinaris: 2, 9 i 16 de desembre
  • El 15 de desembre a les 16h es posen a la venda les entrades per a públic general: Representacions del 22 de desembre al 5 de gener

La previsión entre la campanya escolar i la de públic general és de més de 15.000 espectadors. La campanya escolar que comença aquesta setmana té una previsió de 115 representacions.

La Depenent ha presentat hui la campanya de Tirisiti 2023 i ho ha fet anunciant una xifra aproximada de 15.000 espectadors. La principal novetat d’aquesta edició és que ve acompanyada del llançament d’una pàgina web, la Web de Tirisiti, que té com a principal objectiu donar a conèixer aquest Bé d’Interès Turístic, descobrir curiositats de l’escenografia i servir com a fons documental amb imatges i vídeos dels que anirà nodrint-se al llarg dels anys. A més també pretén ser un expositor i facilitador de la tasca informativa per a centres educatius i les campanyes escolars i per a ajudar al públic general a saber com es poden obtenir les entrades.

La web ha estat dissenyada per Panda Creatiu, una empresa que fa anys ja va col·laborar amb ells amb la realització d’un videojoc sobre Tirisiti. Hermes Vélez, de Panda Creatiu, ha explicat que aquest encàrrec ha sigut “molt cuidat i treballat per l’estima i passió que tots sentim cap a Tirisiti”.

Joanfra Rozalén, director de la Depenent, ha explicat que la campanya escolar té una previsió de 115 representacions que abarquen centres educatius d’Alacant i València, des d’Oriola fins Vallbona. Rozalén assegura que el col·legis sol·liciten principalment l’horari de mati per la jornada lectiva intensiva i a partir de les 11 pel preu més econòmic dels autobusos.

A més de les funcions escolars, s’ha presentat també la campanya per a públic general i els dissabtes extraordinaris, que seran el 2, 9 i 16 de desembre, cinc funcions per cada dissabte, el que suma un total de 2.500 entrades.  Les entrades dels dies extraordinaris ixen a la venda aquest 24 de novembre a Ticket Alcoi.

En la campanya general, hi haurà 79 representacions, és a dir, 13.272 entrades a la venta. D’aquestes en cada funció es reserven dos per a persones amb cadira de rodes. Les entrades es posen a la venda el 15 de desembre a les 16h. Els preus es mantenen, 3€ per als escolar i 5€ per al públic general, més els 0’61€ de les despeses de gestió de la plataforma Ticket Alcoi.

La regidora de cultura, Elisa Guillem, ha destacat el valor històric i etnològic de la representació i ha recordat la recent anunciada recuperació de la Comissió del Tirisiti. També ha explicat que a partir de gener esta Comissió estudiarà la situació del contracte del Tirisiti, que s’haurà de traure de nou a licitació, “i vorem la millor manera d’assegurar l’estabilitat del Tirisiti”.