El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tribunal Suprem limita les vies de recurs dels promotors d'Alcoinnova

Emplaçament del pla urbanístic Alcoinnova.

Sis de les set qüestions plantejades per l'empresa promotora d'Alcoinnova han sigut desestimades pel Tribunal Suprem. Amb aquesta decisió es delimiten les matèries que poden ser objecte del recurs, i que havien sigut plantejades per la promotora després que el Tribunal Superior de Justícia valencià anul·lara el pla urbanístic Alcoinnova.

La decisió del Tribunal Suprem s'ha emés a través d'una interlocutòria d'admissió a tràmit del recurs de cassació presentat per l'empresa promotora contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, encarregada de presentar el recurs que suposà l'anul·lació del Pla, ha desgranat en nota de premsa la decisió del Tribunal Suprem. Tal com asseguren, només s'ha considerat la presumpta aplicació retroactiva de la Llei 10/2015 de la Generalitat, que és la que va recuperar la protecció de les àrees d'amortiment d'impactes dels parcs naturals. 

Entre les qüestions que s'han rebutjat d'entrada, destaquen la relativa a la disparitat de resultats entre els recursos contenciosos promoguts per l'Ajuntament d'Alcoi i el de les associacions Salvem l'Aqüífer del Molinar i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

Tampoc s'ha acceptat l'argumentació de l'empresa sobre la falta de motivació de la valoració de les proves practicades, de manera que les conclusions del TSJ valencià sobre la insuficiència de la Memòria Ambiental del pla Alcoinnova, i sobre les afeccions a la Font Roja, a la Xarxa Natura 2000, a la Infraestructura Verda i al paisatge, són ja definitives. 

Des de Salvem l'Aqüífer del Molinar i La Carrasca-Ecologistes en Acció es mostren optimistes i destaquen que, "com que el Tribunal Suprem no pot interpretar el dret autonòmic, la declaració que ha fet el Tribunal Superior valencià sobre l'incompliment del Decret del Consell que regula el règim especial d'avaluació i aprovació dels plans i projectes que afecten la Xarxa Natura 2000 és irrevocable".