El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Vaticà autoritza l'Any Sant a Cocentaina pels 500 anys del miracle de la Mareta

La Pia Unión està preparant distintes activitats per commemorar el miracle

El 19 d’abril de 2020, Cocentaina celebrarà els 500 anys des que es va produir el miracle de les 27 llàgrimes de sang. En la capella de Sant Antoni del Palau Comtal, eixe 19 d’abril de 1520, la imatge de la Immaculada que presidia l’altar va plorar 27 llàgrimes de sang.

Des d'aquell beneit 19 d'abril, Cocentaina celebra la festa de la Mare de Déu del Miracle. Amb motiu d’aquest V centenari, s'ha creat un grup de gent dividida en diverses comissions per començar a treballar la festa d'aquesta efemèride. Entre totes elles trobem la comissió de cultura i fe, d'infància i joventut, de pastoral, de família... Cada una d’elles està aportant idees perquè el període comprés entre el 21 d’abril de 2019 i el 19 d’abril de 2020 tinga diferents actes adreçats a tots els públics i a tots els àmbits, per seguir fomentant la devoció mariana de Cocentaina.

El Vaticà ha concedit la condició d'Any Sant per commemorar el miracle. La Secretaria d’Estat del mateix Vaticà ha valorat i acceptat dita proposta, segons la Pia Unió contestana, "per la rellevància que el prodigi de les llàgrimes té i la devoció, fe i estima que li se professa a la Mare de Déu del Miracle".

Una vegada es té la conformitat, ara sols resta treballar en les activitats que han anat proposant-se per apropar als fidels i devots de tot arreu als peus de la Mare de Déu del Miracle. Segons el comunicat de premsa de la Pia Unió de Cocentaina, encara no es coneixen amb exactitud quins seran els actes al voltant dels V Centenari del miracle.

Segons la tradició contestana, en la capella de Sant Antoni del Palau Comtal, eixe 19 d’abril de 1520, la imatge de la Immaculada que presidia l’altar va plorar 27 llàgrimes de sang. Va ser Mossén Onofre qui va notar que alguna cosa passava i l’escolanet fill de Gaspar Moltó, segons diu l’acta notarial, va alertar al poble aquell dijous (dia de mercat) en què a Cocentaina la història va canviar per complet.

Una de les activitats que l'Ajuntament de Cocentaina va donar a conéixer fa uns mesos és la cessió temporal de l'acta notarial per part d'Alcoi en aquesta celebració dels 500 anys.