El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els 10 espais d'Alcoi que proposa l'Ajuntament per a la vacunació massiva

Es proposen dos pavellons tancats i l'aparcament del Poliesportiu Francisco Laporta.

Serà la conselleria de Sanitat la que decidisca finalment els llocs de vacunació.

La vacunació massiva començaria a partir d'abril, si arriben les vacunes necessàries. Però mentrestant, Sanitat ja demana informes als municipis sobre els espais que es podrien habilitar, i l'Ajuntament d'Alcoi ha proposat aquests 10:

La majoria dels espais proposats, 7 dels 10, són a l'aire lliure. Tenim els aparcaments del Poliesportiu Francisco Laporta i el Cementeri, així com la part asfaltada de la plaça d'Al-Azraq. També es podria habilitar el parc de l'antic abocador de Cotes Baixes, i la plaça d'Enric Valor on l'Agència de Lectura de la Uixola. Les dos últimes estan a Batoi al carrer Mondúber, una en el Poliesportiu i l'altra en la zona del mercat ambulant.

Pel que fa als espais tancats, dos estan al poliesportiu Francisco Laporta: un és el pavelló Miguel Sarasa, i l'altre la pista exterior coberta. El tercer espai tancat és l'Àgora.

L'Ajuntament ha enviat a Sanitat l'informe amb tota la informació d'aquests espais: "descripció de l'espai, per on s'accedeix i la seua accessibilitat, la superfície útil, els subministraments dels quals disposa, les necessitats operatives així com diferents observacions". Ara serà conselleria qui valore quins són els espais més adequats.

"Cal tindre en compte que la vacunació massiva no començarà de manera immediata i cal planificar-ho tot bé", diu l'alcalde Toni Francés. "Tal com va dir el president Ximo Puig s'espera que aquesta vacunació es puga donar a partir d'abril sempre que es complisquen els terminis esperats de recepció de les vacunes. Des de l'Ajuntament ens hem posat a la disposició de la Generalitat per a oferir-los tot el que siga a la nostra mà per a afavorir aquest procés de vacunació". Francés destaca que la incidència a Alcoi "està descendint de manera important" i que les mesures de restricció "estan afavorint aquest descens".