El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els empresaris de l'Alcoià i el Comtat, satisfets que el Ministeri pague la redona

El projecte municipal per a la redona, que ara serà revisat i adaptat pel Ministeri de Foment abans de licitar les obres.

Davant el compromís del Govern Central de costejar la redona d'accés nord a Alcoi, FEDAC i Cambra de Comerç presenten els seus dubtes i suggeriments.
 

Tenen algun suggeriment en el projecte, com la incorporació directa dels camions de Cotes Baixes a la redona, i no per la via de servei com preveu el projecte municipal. Consideren també que el següent pas és adequar la redona dels Bombers.

Des de la Federació Empresarial de l'Alcoià i Comtat, FEDAC; i la Cambra de Comerç d'Alcoi, es mostren satisfets que el Ministeri assumisca el cost la redona en l'accés nord d'Alcoi. No sols es dona solució a una infraestructura que es fa fonamental per a la ciutat, expliquen, sinó que a més els 900.000 euros que l'ajuntament preveia destinar a la redona, amb ajudes de l'IVACE, es podrà redirigir a altres millores en els polígons.

Però ara que sembla que el projecte torna a agafar ritme, els empresaris es mostren preocupats per un aspecte concret: l'accés dels camions que ixen des del polígon de Cotes Baixes. Segons el projecte municipal, els camions que vulguen anar cap a Cocentaina no arribarien a la redona sinó que eixirien per una via de servei paral·lela, i els empresaris volen que es puguen incorporar directament. Des del consistori han explicat que serà el Ministeri de Foment qui ara revisarà i adaptarà el projecte abans de licitar les obres, i caldrà vore si s'inclou en el procés a la patronal. No es preveuen massa modificacions en el projecte, però cal incloure per exemple la nova passarel·la per a vianants que no apareix en el projecte original.

I una vegada que ja s'ha aconseguit un compromís amb al redona nord, els empresaris consideren que el següent pas és fer una redona a la intersecció dels Bombers, per tal de facilitar l'accés a gasolineres, la zona industrial dels Algars, o les empreses ubicades al llarg d'aquest tram de la nacional.

Aquests són els dubtes i propostes, però la sensació general de l'empresariat davant l'anunci del Ministeri és de satisfacció. Natxo Gómez, president de FEDAC, diu que finalment s'ha donat resposta a una reivindicació històrica de l'empresariat, "una infraestructura bàsica per al benestar de la ciutadania, per a la imatge d'un dels nuclis de comunicació rodada més saturats de la comarca, i també per a les empreses de l'àrea de Cotes Baixes".

També Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d'Alcoi, considera que parlem de la infraestructura més important d'Alcoi "per a tota la ciutadania, no sols per al polígon. Amb aquest anunci, solucionem molts problemes que afecten el funcionament del polígon, al trànsit en general i també a la imatge d'un dels principals accessos a la ciutat".