El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'alumnat s'involucra en la celebració del Dia de la Dona a Cocentaina

Celebració dia de la Dona a Cocentaina en 2019

Acte central divendres 6 de març a partir de 12 hores. 

 

Cursa de la Dona el 14 de març a partir de 16.30 hores.

Els alumnes i les alumnes de l'IES Pare Arques seran els encarregats de llegir el manifest el 6 de març. A més, Cocentaina celebra la primera Cursa de la Dona, el 14 de març. També hi haurà xarrades, exposicions i tallers. 

Cocentaina es preparara per a la celebració del dia de la Dona amb nombroses activitats al voltant del 8 de març. Són diversos els col·lectius que s'involucren en aquesta celebració, com el Col·lectiu de Dones 8 de març o el grup de teatre FPA Beniassent. I destacar la participació de l'alumnat de l'IES Pare Arques, els qui llegiran el manifest, divendres 6 de març a les 12 hores a la plaça de la Vila, amb una posterior cercavila pel municipi. 

Al llarg d'aquest mes es pot visitar l'exposició 'Les dones en la pintura', de Xelo Valls i Emilia Pérez, al centre social Real Blanc. Dimecres 11 de març tindrà lloc una conferència sobre el feminisme i la dona en la història, i divendres 13 de març un taller sota el títol 'Homes igualitaris'. L'última activitat serà divendres 20 de març amb un taller sobre empoderament femení.

Però atenció, perquè Cocentaina també celebra enguany la primera cursa de la dona, en la que s'espera una important afluència. Serà el dissabte 14 de març a partir de les 16.30 hores, i les inscripcions es poden realitzar ací

Les activitats al voltant del 8 de març estan costejades per l'Ajuntament i també gràcies a la subvenció estatal dins del Pacte Contra la Violència de Gènere. L'alcaldessa Mireia Estepa considera "vital promoure activitats al voltant del 8M perquè ens queda molt de treball per aconseguir una igualtat real i efectiva i perquè aquesta lluita és de tots i de totes. El benefici és per a la societat al complet: hem d'erradicar la violència masclista, els abusos, el sostre de cristall i tots aquells impediments que segueixen impossibilitant que una dona i un home siguen iguals i es reconeguen com a iguals".

Si cliques en la següent imatge, pots descarregar-te la programació completa pel dia de la Dona a Cocentaina.