El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ingressos per coronavirus en l'UCI de l'Hospital d'Alcoi superen el 60 per cent

Atenent a un pacient COVID, imatge compartida pel departament de Salut.

Sanitat ha habilitat un nou telèfon per a demanar o modificar cites amb els Centres de salut. És el 961 839 000.

Des del Departament de Salut expliquen que s'arriba al límit de la capacitat establida i estan prenent-se ja mesures d'ampliació. Fan una crida a la solidaritat i responsabilitat.

Els casos positius per coronavirus creixen en tot el territori, també al nostre departament. En les últimes actualitzacions ens apropem al centenar de nous casos cada tres-quatre dies, i a espera de conéixer les xifres que es publicaran demà dimarts 10 de novembre, el nostre departament supera per poc el límit d'Incidència Acumulada en 14 dies de 250 casos per cada 100.000 habitants.

I aquest creixement té repercussió a l'Hospital comarcal, el Verge dels Lliris. Segons han informat directament des del Departament de Salut, a data 6 de novembre els ingressats per coronavirus eren 32 persones, un 22 per cent del total d'hospitalitzats. S'ha registrat un important increment, perquè una setmana abans suposaven el 14 per cent.

També l'UCI nota la pressió i està "al límit de la seua capacitat habitual". A hores d'ara hi ha 5 pacients ingressats amb coronavirus, del total de 8 llits de l'UCI. S'han habilitat més llits.

I atenció, perquè Sanitat ha habilitat un telèfon addicional per a sol·licitar, canviar o anul·lar cites amb els centres de salut. És el 961 839 000. Funcionarà de 8 a 20 hores i estarà atés per vora 200 locutors. És un servei complementari a la web i l'aplicació de GVA Salut.