El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els joves somnien en l'espai Oroneta

4 centres d'Alcoi s'uneixen cada any en el projecte Oroneta, on l'art serveix d'excusa per a la col·laboració d'alumnes de diferents edats, sempre amb una reflexió important de fons. En aquesta edició tots ells han compartit els seus somnis i els han penjat del Centre Cervantes Jove per a fer-los extensius a tots. 

El projecte Oroneta és una iniciativa conjunta dels col·legis de primària Horta Major i Romeral, l'IES Andreu Sempere i el col·legi d'educació especial Tomás Llácer. Ja els veiérem creant figures artístiques efímeres a l'Uixola per a conscienciar sobre la necessitat de cuidat el Medi Ambient; o pintaren un gran mural al parc del Romeral on demanaven respecte per l'entorn. Ara s'han traslladat al Centre Cervantes Jove on han treballat amb els somnis. Els alumnes, de diferents edats i centres, han compartit els seus desitjos i han debatut sobre un possible somni comú. També han creat atrapasomnis que han penjat de la reixa del CCJ. El fort vent ha fet volar alguns dels somnis, però molts d'ells encara es poden vore allí, compartits.

"La veu dels xiquets sempre ens sorprén, amb els seus somnis d'un planeta més sostenible, compartir pau i estima per a tots. Fins i tot els agradaria volar i viatjar per l'espai", expliquen des de la coordinació del projecte Oroneta. Una idea col·laborativa i inclusiva, que uneix els alumnes entre ells i els relaciona amb la seua ciutat.