El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Moros i Cristians d'Alcoi podrien celebrar-se el primer cap de setmana d'octubre

Dia de l'Alardo, que se celebraria el 5 d'octubre / AM

Segons aquesta informació, l'Entrada se celebraria en dissabte.

La Trilogia Festera Alcoiana no se celebrarà a abril, com ja va anunciar l'Ajuntament d'Alcoi i l'Associació de Sant Jordi fa algunes setmanes a causa del Coronavirus. No s'ha posat data perquè finalitze l'estat d'alarma, però l'estament fester i el consistori barallen les dates del 3 al 5 d'octubre, segons informació d'Alicante Plaza.

Quadrar dates aquest any per als Moros i Cristians serà molt complicat, ja que l'estat d'alarma per la Covid-19 fa que el calendari no tinga caps de setmana disponibles. Pel que fa als Moros i Cristians d'Alcoi, segons ALICANTE PLAZA, podrien celebrar-se del 3 al 5 d'octubre, fent coincidir l'Entrada en dissabte i la majoria de la festa en cap de setmana.


L'Associació ha estudiat amb els sectors implicats les possibles dates. Cal recordar que els Moros i Cristians d'Alcoi generen un impacte econòmic de 25 milions d'euros, segons el Treball Fi de Grau d'Àlvaro Latorre. La indústria festera de carrosses, ballets, maquilladors, músics, seguretat o attrezzo també té una disponibilitat molt marcada.

Moltes poblacions estan pendents d'Alcoi per a fixar les seues propies festes.