El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars alerten que no hi ha finançament per a la rotonda nord

Quique Ruiz assegura que Foment ja ha declinat finançar la rotonda, mentre que des de l'Ajuntament asseguren que les negociacions continuen obertes. Les obres estan pressupostades en quasi un milió d'euros.

Els populars asseguren que el Ministeri de Foment no finançarà la rotonda nord. El portaveu del PP Quique Ruiz assegura que el Ministeri ha denegat la petició de l'Ajuntament de costejar les obres a canvi de cedir al municipi l'antiga N-340. L'argument és "la disponibilitat econòmica actual", que impedeix tant la cessió de trams amb contraprestació econòmica com la subscripció de convenis de finançament per obres de remodelació en carreteres de l'Estat. Segons els populars, Foment sí que s'ha mostrat disposat a cedir la nacional sense cap contraprestació.

Quique Ruiz es mostra molt preocupat perquè es quede "en l'aire" un projecte anunciat l'any 2015; "han passat quatre anys sense que el Govern haja aconseguit tancat el finançament de la rotonda". És per açò que Ruiz reclama l'alcalde Toni Francés que "reforce les reivindicacions de finançament", i sobretot "que no accepte la travessia sense compensació per part de Foment". Quique Ruiz espera que la infraestructura no l'haja de pagar "l'Ajuntament amb recursos propis".

Per la seua banda des del consistori asseguren que les negociacions encara no estan tancades. El regidor Jordi Martínez explica que abans de la crisi, el Govern Central oferia una compensació als municipis quan els cedia trams d'una Nacional per a compensar les despeses de manteniment. En el cas d'Alcoi, la cessió de la N-340 per la ciutat suposava una compensació d'1,2 milions d'euros. Fa uns anys el Govern Central va deixar d'oferir aquesta compensació econòmica, i aquesta negativa és a la que fan referència els populars, segons el govern. Però Jordi Martínez assegura que "hi ha més vies de negociació", i que "estan parlant en el Ministeri des de fa temps per a vore com ho arreglem. No ens conformem en tindre la carretera sense cap contraprestació".

La rotonda en l'accés nord de la ciutat, des de València, és un projecte especialment demandat pels empresaris dels polígons de Cotes Baixes, per tal d'ordenar i millorar l'accés. El projecte està redactat, i pendent de l'informe de viabilitat tècnica del Ministeri de Foment.