El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars consideren Rodes "un calaix de sastre, sense ordre ni criteri"

El portaveu dels populars Quique Ruiz

El portaveu Quique Ruiz lamenta que el projecte destine menys de la meitat d'espai a parc tecnològic, i creu que s'ha convertit en "un pastitx mediocre i vulgar on cap de tot".

El plenari de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el projecte per a l'Illa de Rodes, amb el vot en contra dels populars, entre altres. El seu portaveu Quique Ruiz explica la negativa del seu partit en considerar que és "una proposta exclusivament de recuperació de patrimoni, un continent sense contingut".

A continuació, la nota íntegra facilitada pels populars d'Alcoi.


El PP lamenta que el PSOE convertisca Rodes en un "pastitx" sense model econòmic


Qüestiona que el projecte de parc tecnològic destine menys del 40% de la seua superfície a aquest fi
 

El Partit Popular d'Alcoi ha rebutjat el projecte de recuperació de la poma de Rodes. El seu portaveu, Enrique Ruiz, lamenta que el Govern, del PSOE, hagi convertit un espai estratègic per a la ciutat en un "pastitx mediocre i vulgar on cap de tot, des d'una ludoteca a un restaurant, passant per una biblioteca o habitatges per a emprenedors". El PP qüestiona que allò que el PSOE denomina "parc tecnològic" destine menys del 40% de la seua superfície a aquest fi. "Afirmar que Rodes serà un parc tecnològic és una estafa", afirma el regidor.
Ruiz assenyala que el projecte aprovat exclusivament pel PSOE "és una proposta exclusivament de recuperació de patrimoni, un continent sense contingut que no se sustenta sobre una finalitat d'ús amb unes mínimes dimensions estratègiques que siguen decisives per a redirigir el futur de la ciutat i per a provocar una gran transcendència en el territori". Segons assenyala, el PSOE, amb 10 anys d'indefinició i ocurrències, "ha promogut un calaix de sastre, sense ordre ni criteri".

El portaveu del PP es queixa que la ciutat "perd la gran oportunitat de definir el que ha de ser el futur de la nova economia i de la nova indústria amb un projecte modern, innovador i transformador". Segons assenyala, amb fins a quatre propostes diferents des de 2015 i més de 20 usos diferents plantejats, el Govern ha aconseguit que els alcoians queden desconcertats i desconnectats de la intervenció a Rodes. "Ningú es pren de debò aquest projecte", afirma.

Ruiz apunta que el PSOE ni tan sols ha estat capaç de complir els compromisos acordats amb tots els partits en 2018, quan el ple va aprovar que el 80% de la superfície de Rodes tingués un ús tecnològic. "El Govern, amb l'alcalde al capdavant, planteja ara gastar-se 12 milions d'euros en un projecte que dedica menys del 40% de la seua superfície a ús econòmic".

El regidor qüestiona que el PSOE "desaprofite l'ocasió de promoure una revolució econòmica a la ciutat amb usos molt estudiats i perfilats per a aconseguir-lo". De fet, diu Ruiz, dels 184 informes que formen l'expedient no hi ha cap d'experts en innovació que expose un model d'aprofitament de l'edifici perquè es convertisca en un revulsiu. Sobre la participació de Districte Digital a Rodes, Ruiz lamenta que no hi haja un sol euro d'inversió quan a Alacant invertirà 10 milions en la seua nova seu. "Som el parent pobre: acceptem una subseu i pagada pels alcoians", afirma.

El Partit Popular es nega a secundar el "conformisme" del PSOE, que renuncia a "plantejar opcions ambicioses". "És temps de desenvolupaments moderns, amb una arquitectura que done resposta als plantejaments de la nova ciutat. Perdem l'oportunitat de generar una àrea de nova centralitat urbana, que per la seua transcendència expandira la seua influència com a model en tota la Comunitat Valenciana", conclou.