El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El passat, present i futur de Rodes a Alcoi, ara en una nova web

Pàgina principal de fundiciorodes.com

L’Ajuntament farà difusió a través de la web fundiciorodes.com del nou projecte que ha sigut aprovat al plenari d’abril.

L’illa de Rodes és “un dels projectes més il·lusionants i transcendents per a Alcoi en els últims anys”, segons ha destacat l’alcalde, Toni Francés. L’Ajuntament ha creat una web amb distintes seccions que parlen del complex fabril durant la història i com serà la seua transformació.

L’Ajuntament farà difusió a través de la web fundiciorodes.com del nou projecte que ha sigut aprovat al plenari d’abril. Es tracta d’una pàgina en tres idiomes (castellà, valencià i anglés) en la qual informarà sobre tot allò relacionat amb el procés de rehabilitació d'aquest antic complex fabril i la seua transformació en parc tecnològic i cultural. Segons càlculs del consistori, dels 12 milions que s’invertiran al projecte, menys del 25% seran Fons municipals.


La pàgina 'Fundició Rodes', elaborada per tècnics informàtics del consistori, compta amb un apartat en el qual es detalla l'origen i la història d'aquesta illa industrial, així com amb una altra secció en la qual s'exposen els detalls del projecte guanyador del concurs públic, adjudicat en 2020 a la unió d'empreses d'arquitectura Ramón Esteve Estudio, VVV Estudi, Isaac Montava i Carlos Sanjuán.


En l'apartat de notícies, es recolliran totes les novetats sobre els processos administratius, els treballs de remodelació i totes aquelles activitats relacionades amb la innovació i l'emprenedoria que constitueixen la base d'aquest projecte de dinamització econòmica.


La web reservarà a més un espai diferenciat per a Districte Digital i per al Centre de Desenvolupament Turístic d'Interior (CDTi), entitats que han triat Rodes per a assentar les seues respectives seus. A banda de la web, l’Ajuntament també ha obert un compte a Instagram per fer més difusió i seguiment del nou projecte.


Primers treballs


La primera licitació correspon a les obres centrals, que tindran un termini d'execució de 28 mesos i que suposen una inversió de 7,4 milions d'euros.
D'aquesta quantitat, la meitat serà aportada per la Unió Europea a través dels Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, mentre que el 50% restant serà a càrrec de la Generalitat Valenciana i el consistori.

Abstencions i vots en contra de l’oposició


El projecte de Rodes ja ha sigut votat al plenari. Ha eixit endavant amb el vot favorable i solitari del govern municipal del PSOE. PP, Vox i Compromís han votat en contra, mentre Ciutadans, Podem i Guanyar s’han abstingut.


Els principals motius per no donar suport han sigut la “falta de transparència” i la tardança a licitar i executar les obres, ja que estaven anunciades des de 2015.