El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars proposen la creació d'una zona d'aparcaments en La Riba

Terrenys en La Riba.

L'adquisició del terreny (en mans de la Generalitat) formaria part de la permuta que han de negociar l'Ajuntament i el Consell per les obres del Palau de Justícia d'Alcoi.

La zona podria albergar 400 places d'aparcament, encara que el nombre definitiu podria variar segons la modalitat d'estacionament.

El Centre d'Alcoi podria acollir una nova zona d'aparcaments, concretament en La Riba, a l'esquena del carrer Sant Nicolau. Aquesta és la proposta que el Partit Popular portarà aquest divendres al plenari municipal, demanant al govern que negocie l'adquisició dels terrenys per a poder construir els aparcaments.

El PP plantejarà amb la seua moció que els terrenys de La Riba (propietat actualment de la Generalitat Valenciana) s'adquirisquen perquè la zona d'aparcament siga definitiva. S'evitaria així que els aparcaments tingueren un caràcter temporal, com va ocórrer fins a l'any passat, quan la Generalitat va tancar l'accés a la zona, posant fi a la possibilitat d'aparcar en ella.

Segons les seues estimacions, es podrien albergar fins a 400 zones d'aparcament, encara que el nombre de places es trobaria supeditat a la modalitat d'estacionament, siga en superfície o en altura.

Quant a la modalitat d'adquisició, plantegen els populars que els terrenys de La Riba formen part de la permuta que l'Ajuntament i la Generalitat negocien perquè Alcoi recupere la inversió realitzada en la construcció del nou palau de Justícia.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, subratlla que la Generalitat ha comunicat que no té interés en el desenvolupament urbanístic d'aquesta zona. "Tenim l'oportunitat d'obtenir els terrenys sense un cost afegit per als alcoians", conclou el regidor popular.