El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els resultats electorals a Beniarrés podrien estar equivocats

Beniarrés. Imatge de la wikipedia

En les dades provisionals del Ministeri apareix el PSOE com la força més votada. Però fins i tot els mateixos socialistes de Beniarrés ens confirmen que els agradaria, però que continuen sent la tercera força al municipi, igual que en les eleccions del 2015 i les del 2011. Ningú sap què ha passat o en quin moment s'ha produït l'error. I caldrà esperar que acabe l'escrutini general, a finals de setmana, per a conéixer les dades definitives. 

Els resultats de les votacions municipals en Beniarrés no són els que reflecteix el Ministeri de l'Interior en la seua web. Així almenys ho asseguren els partits afectats i els membres de les dos taules electorals del municipi que revisaren l'escrutini.

Han sigut dos lectores d'ARAMULTIMÈDIA les que ens han alertat de l'errada quan vam anunciar el resultat de les comarques. I és que Beniarrés era una d'eixes places, tradicionalment blaves, on el PP ja no era la força més votada (sempre segons les dades oficials). Des del PP i des del PSOE de Beniarrés també confirmen l'estranya situació. No saben què ha passat ni qui s'ha enganyat, però els resultats no coincideixen en els que ells tenen.

I és que el nombre de vots estan bé, però no el partit als que se li atribueixen. Segons les dades provisionals del Ministeri la primera força és el PSOE, la segona el PP i la tercera Compromís. Segons les dades arreplegades al municipi, la primera força seria el PP, la segona Compromís i la tercera el PSOE (en uns resultats molt similars a les eleccions del 2015 i del 2011).

Resultats oficials però provisionals a la web del Ministeri

 

Des de Delegació del Govern expliquen que les dades encara són provisionals, i que el procés continua fins que es publiquen les definitives, que s'allarga uns dies. Revisada la Llei de Règim Electoral General, a partir de la secció 15 explica que l'escrutini general comença al tercer dia de les eleccions. Cada Junta Electoral torna a revisar cada acta emesa pels secretaris dels ajuntaments, i en acabar, es publiquen les dades definitives on es resolen errades, en cas d'haver-les. Una vegada publicades aquestes dades definitives, i si encara persisteixen els errors, els candidats tenen un dia per a presentar reclamacions i protestes.

Així les coses, caldrà esperar a la publicació de les dades definitives per a saber què passa realment en Beniarrés. L'escrutini general, segons la LOREG, ha de concloure no més tard del sisé dia posterior a les eleccions.