El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

1 de cada 3 municipis canvia de color a l'Alcoià i el Comtat

Majoria absoluta de Compromís a Banyeres de Mariola.

En 12 municipis guanya el PSOE i en altres 12 el Partit Popular. Compromís és la força més votada en 4, i CIutadans en 1. Als 3 municipis restants han guanyat plataformes ciutadanes. 

Compromís aconsegueix la majoria absoluta en Banyeres. I el Partit Popular perd dos places tradicionalment blaves: Alcosser de Planes i Beniarrés. També canvis a Fageca on el PSOE ha guanyat per 2 vots.

Atenció, els resultats reflectits en aquesta notícia són provisionals. Estem pendents dels definitius en Beniarrés, on podria haver una errada.

 

Un de cada tres municipis de les nostres comarques ha canviat de color en aquestes eleccions. En alguns dels pobles no sorprén, perquè la diferència entre uns i altres està en un grapat de vots. És el cas de Fageca, on el PSOE ha guanyat al PP per 2 vots. O també en L'Orxa i Agres on en aquesta ocasió ha guanyat el PP. En el primer cas, els populars li trauen 13 vots a la plataforma Tots per L'Orxa. En Agres han guanyat per 14 vots a Compromís.

Però sí que hi ha municipis on el canvi ha sigut més sonat. Alcosser de Planes canvia per primera vegada de color, i la força més votada ja no és el Partit Popular sinó la plataforma Gent x Alcosser (Compromís Municipal), que entra per primera vegada i acapara 4 dels 5 regidors. Un cas semblant ha passat a Beniarrés, on el PSOE li ha llevat l'alcaldia al PP. 

Per cert, que Gent x Alcosser no és l'única plataforma que s'estrena, sinó que també han guanyat Gent per Alfafara i l'Agrupació d'Electors Independents de Benilloba.

I Compromís mostra un gran ascens. Manté Gaianes, guanya Quatretondeta, i es converteix en la força més votada a Muro, on el PP queda en segona posició.

Resultats en Muro, i comparativa amb el 2015. Font: Ministeri de l'Interior

 

Però on s'ha mostrat clar vencedor és a Banyeres de Mariola, on ha aconseguit la majoria absoluta amb 8 regidors. Ha passat de tindre el suport del 39 per cent dels votants, a superar el 58 per cent. Els resultats, en la imatge principal. 

Pel que fa al PP i el PSOE, sembla que facen un intercanvi de cromos. El PSOE es manté com la força més votada en 9 municipis, a més d'Alcoi i Cocentaina, en Alcoleja, l'Alqueria d'Asnar, Balones, Benimarfull, Gorga, Millena i Onil. Aconsegueix nova Penàguila, i com ja hem dit, guanya una plaça tradicional del Partit Popular, Beniarrés.

Per la seua banda, el Partit Popular manté 8 municipis amb Ibi a la capçalera on revaliden, i Almudaina, Benifallim, Benillup, Famorca, Planes, Tibi i Tollos. Ha fet la sorpresa a Benasau, on ha aconseguit majoria absoluta; i li ha guanyat Benimassot al PSOE.

Ciutadans es manté com la primera força a Castalla.