El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns del carrer Casablanca eleven les seues protestes al plenari municipal

L'alcalde Toni Francés ha recordat que les denúncies per ocupacions il·legals soles poden prosperar si són interposades pel propietari de l'immoble, amb els quals el Consistori s'intenta posar en contacte per a instar-los a denunciar.

La problemàtica derivada de l'ocupació il·legal i el mal estat d'alguns edificis al carrer Casablanca ha sigut un dels punts candents del plenari celebrat aquest 4 d'octubre a l'Ajuntament d'Alcoi. Diferents veïns del Centre han pogut traslladar de primera mà les seues reivindicacions a la corporació municipal, demanant una actuació integral per a la zona. Des del govern s'ha instat als veïns a què denuncien a la Policia Nacional totes aquelles ocupacions il·legals d'immobles, i s'ha anunciat que s'actuarà d'urgència en la demolició d'alguns edificis en situació d'urgència, com és el cas de l'immoble número 20 al carrer Casablanca.

Aquesta reivindicació en el plenari s'ha produït un dia després que els veïns protagonitzaren una concentració al carrer Casablanca, amb la convocatòria de diferents mitjans per a amplificar el seu missatge de protesta. El president de l'associació de veïns del Centre ha sigut un dels encarregats de traslladar a la corporació municipal les queixes del barri: "no és soles el carrer Casablanca; Sant Maure, Santa Rita, Sant Francesc... estan patint unes condicions similars".

Una altra veïna ha représ aquesta tesi, al·ludint al número 36 del carrer Casablanca, del qual s'ha alertat la seua ocupació il·legal, i que estant al costat d'un transformador elèctric compromet encara més la seua situació. "És una actuació que s'ha d'abordar al marge de qualsevol qüestió partidista" ha assegurat aquesta veïna durant la seua intervenció.

En nom del govern ha pres la paraula del regidor de Seguretat, Raül Llopis, instant els veïns a denunciar a la Policia Nacional totes aquestes conductes delictives. "Ens sentim impotents perquè les nostres competències en la matèria estan limitades" ha reconegut el regidor, qui ha recordat les reunions periòdiques que mantenen amb els veïns, així com el seguiment que des de l'Ajuntament es fa de les denúncies fins que aquestes arriben a la via judicial.

L'alcalde Toni Francés ha recordat que les denúncies soles poden prosperar si són interposades pels propietaris dels l'immobles, amb els quals el Consistori s'intenta posar en contacte per a instar-los a denunciar.