El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es detecten casos en 5 noves residències de majors de la província d'Alacant

Pel que fa a la residència de majors d'Oliver a Alcoi, on s'ha registrat el brot més gran de tota la Comunitat Valenciana i que aquesta mateixa setmana s'ha donat per tancat, la consellera torna a dir que l'explicació de la virulència en aquest cas concret no es donarà fins que passe tota l'alerta sanitària.

Sanitat destaca que en l'última jornada, de les 6 morts registrades a la Comunitat Valenciana, cap correspon a residents de majors. A més, ha baixat el nombre de residències amb casos en València i Castelló, però no a Alacant, on 5 noves residències entren al llistat. No s'ha concretat al departament al qual pertanyen.

La província d'Alacant suma 5 nous casos detectats per PCR, i 4 morts (del total de 6 registrades a la Comunitat Valenciana). Per contra, la xifra d'altes és molt més elevada, 65 en total en la jornada d'ahir.

Els ingressos continuen reduint-se a la Comunitat Valenciana i també a Alacant, on ahir van eixir dos persones dels hospitals. Però la província no segueix la tendència de descens en l'UCI, i en tot el mes de maig a Alacant no hem reduït aquesta xifra. En l'última jornada han ingressat dos persones en l'UCI ara en són 4.

Cap de les 6 morts registrades a la Comunitat Valenciana s'ha produït en una residència de majors, xifra que la consellera ha destacat per bona. Però poc després revisava la situació a les residències, i hi ha 70 amb casos positius. Són 3 menys que ahir, però perquè en Castelló i València s'ha reduït la xifra en un, i a la província d'Alacant s'han detectat casos en 5 noves residències. A Alacant hi ha 22 residències amb casos de coronavirus, de les quals 8 estan sota vigilància. No es concreta les residències afectades quines són ni a quin departament pertanyen. I respecte a la residència d'Alcoi, amb el brot més virulent de tota la Comunitat Valenciana, la consellera ha tornat a dir hui que no s'oferirà informació sobre el que ha passat fins que no acabe l'alerta.


Dubtes i incongruències amb el canvi de fase

Ana Barceló assegura que és prompte per a dir si passem de fase, així que moltes de les qüestions referides a les activitats que es podran fer el pròxim 11 de maig no s'han concretat. Però la consellera assegura que les terrasses obriran al 30 per cent i no al 50 per cent (en una pregunta posterior diu que serà al 50 per cent, i que el 30 per cent serà a l'interiror), i no es podrà acudir fóra de la franja horària que per edat ens corresponga. "En absolut hi haurà canvis en les franges horàries" diu la consellera, que explica que per a les compres és diferent perquè sí que podem eixir a comprar en qualsevol moment.

S'ha de continuar també amb les distàncies, així que no en principi no es podrà acudir a establiments que queden a més d'un quilòmetre de distància de la nostra casa. "No vol dir que estem desconfinats, l'alerta continua", així que segons Barceló cal continuar amb totes les mesures establertes fins ara, i quan es determina qui passa a la fase 1 s'informarà també de les mesures concretes. Però recorda que passar a la fase 1 no pot suposar una relaxació de les mesures perquè encara no hem eixit de l'alerta.

Pel que fa a les informacions que tenen sobre els departaments que poden passar de fase, la consellera diu que es donarà "quan estem a disposició de traslladar-lo a la ciutadania".

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.