El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Es detecten casos en 5 noves residències de majors de la província d'Alacant

Pel que fa a la residència de majors d'Oliver a Alcoi, on s'ha registrat el brot més gran de tota la Comunitat Valenciana i que aquesta mateixa setmana s'ha donat per tancat, la consellera torna a dir que l'explicació de la virulència en aquest cas concret no es donarà fins que passe tota l'alerta sanitària.

Sanitat destaca que en l'última jornada, de les 6 morts registrades a la Comunitat Valenciana, cap correspon a residents de majors. A més, ha baixat el nombre de residències amb casos en València i Castelló, però no a Alacant, on 5 noves residències entren al llistat. No s'ha concretat al departament al qual pertanyen.

La província d'Alacant suma 5 nous casos detectats per PCR, i 4 morts (del total de 6 registrades a la Comunitat Valenciana). Per contra, la xifra d'altes és molt més elevada, 65 en total en la jornada d'ahir.

Els ingressos continuen reduint-se a la Comunitat Valenciana i també a Alacant, on ahir van eixir dos persones dels hospitals. Però la província no segueix la tendència de descens en l'UCI, i en tot el mes de maig a Alacant no hem reduït aquesta xifra. En l'última jornada han ingressat dos persones en l'UCI ara en són 4.

Cap de les 6 morts registrades a la Comunitat Valenciana s'ha produït en una residència de majors, xifra que la consellera ha destacat per bona. Però poc després revisava la situació a les residències, i hi ha 70 amb casos positius. Són 3 menys que ahir, però perquè en Castelló i València s'ha reduït la xifra en un, i a la província d'Alacant s'han detectat casos en 5 noves residències. A Alacant hi ha 22 residències amb casos de coronavirus, de les quals 8 estan sota vigilància. No es concreta les residències afectades quines són ni a quin departament pertanyen. I respecte a la residència d'Alcoi, amb el brot més virulent de tota la Comunitat Valenciana, la consellera ha tornat a dir hui que no s'oferirà informació sobre el que ha passat fins que no acabe l'alerta.


Dubtes i incongruències amb el canvi de fase

Ana Barceló assegura que és prompte per a dir si passem de fase, així que moltes de les qüestions referides a les activitats que es podran fer el pròxim 11 de maig no s'han concretat. Però la consellera assegura que les terrasses obriran al 30 per cent i no al 50 per cent (en una pregunta posterior diu que serà al 50 per cent, i que el 30 per cent serà a l'interiror), i no es podrà acudir fóra de la franja horària que per edat ens corresponga. "En absolut hi haurà canvis en les franges horàries" diu la consellera, que explica que per a les compres és diferent perquè sí que podem eixir a comprar en qualsevol moment.

S'ha de continuar també amb les distàncies, així que no en principi no es podrà acudir a establiments que queden a més d'un quilòmetre de distància de la nostra casa. "No vol dir que estem desconfinats, l'alerta continua", així que segons Barceló cal continuar amb totes les mesures establertes fins ara, i quan es determina qui passa a la fase 1 s'informarà també de les mesures concretes. Però recorda que passar a la fase 1 no pot suposar una relaxació de les mesures perquè encara no hem eixit de l'alerta.

Pel que fa a les informacions que tenen sobre els departaments que poden passar de fase, la consellera diu que es donarà "quan estem a disposició de traslladar-lo a la ciutadania".

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.