El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es preveu vacunar altres 2.000 persones a l'Alcoià i el Comtat entre hui i demà

La cua per a la vacunació, aquest 19 d'abril a Alcoi

El 7 per cent de la població valenciana, vora 304.000 persones, ja han rebut la pauta completa de la vacuna, les dos dosis.

Continua la vacunació massiva al centre habilitat a Alcoi, i comencen a assignar dosi als altres dos punts de vacunació de les comarques: Muro i Benilloba. També aquest 19 d'abril comença a repartir-se el carnet de vacunació. 

Demà dimarts 20 d'abril tindrem una nova actualització de la incidència del coronavirus a les comarques, que confiem es mantinga en xifres baixes com els 11 casos per cada 100.000 habitants que teníem la passada setmana. Mentrestant, s'incrementa la vacunació massiva a tota la Comunitat valenciana amb la posada en marxa aquest 19 d'abril dels quatre grans centres de vacunació instal·lats a les tres capitals i Elx. 

A les nostres comarques continua actiu el punt de vacunació del complex esportiu Eduardo Latorre on ja es va iniciar la vacunació massiva fa dos setmanes, i on es manté el ritme de citació. Hui dilluns estan citades 1.017 persones per a rebre tant Astrazeneca com Pfizer, i demà dimarts estan citades 1.247 persones per a la vacuna Astrazeneca. Són persones nascudes entre els anys 1956-1960 o 1943-1948. A més, està previst que pròximament s'activen també els dos punts de vacunació de proximitat assignats a les comarques, ubicats a Muro i Benilloba, i on ja estan assignant-se les primeres dosis. 

La Conselleria de Sanitat ha anunciat també que aquest dilluns 19 d'abril començarà a repartir-se el carnet de vacunació, que inclou informació sobre el tipus d'immunització rebuda, la data i el nombre de dosi, a més de recomanacions. També serveix per a justificar el desplaçament per a vacunar-se. Però des de Sanitat alerten que tan sols té valor informatiu, i no s'ha de confondre amb el passaport de vacunació que vol desenvolupar la Unió Europea. La Generalitat assegura que en les últimes tres setmanes s'ha duplicat el nombre de dosis administrades. Segons l'últim informe emés pel Ministeri de Sanitat sobre l'estratègia de vacunació, i que té data del 16 d'abril, la Comunitat Valenciana ha administrat el 93,6 per cent de les dosis entregades. Quasi un milió de persones, el 21,8 per cent, ja han rebut almenys una dosi. I el 7 per cent de la població valenciana, 304.000 persones, ja han rebut la pauta completa