El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Es reprenen les obres a la piscina del Preventori

L'Ajuntament invertirà 20.000 €, encara que l'esforç econòmic recaurà en la Fundació Mariola la Asunción, propietària dels terrenys.

Les obres conclouran en juny, però des de la Fundació Mariola la Asunción alerten que l'apertura al públic està condicionada a les possibles mesures per la crisi de la Covid-19.

En el mes de febrer, abans que esclatara la nova situació en la qual estem immersos, s'iniciaren les obres per arreglar i condicionar la piscina del Preventori, tancada des de fa més d'un any per no complir amb els requisits sanitaris i de seguretat. L'Ajuntament aportarà 20.000 €, que s'hauran de sumar a la inversió total prevista per la Fundació Mariola la Asunción, propietària dels terrenys.

Les obres a la piscina es van vore aturades amb la crisi de coronavirus. I ara, la Fundació Mariola la Asunción anuncia que les reprenen i preveuen que estiguen acabades per al mes de juny. La intenció de la Fundació és que els alcoians puguen gaudir de nou de la piscina, però sempre "seguint les pautes de sanitat i desconfinament", per la qual cosa estan pendents de les directrius que s'aproven les pròximes setmanes per part del Consell de Ministres.

Millores previstes a la piscina

Les obres comportaran molts canvis, entre els més importants el mètode de subministrament d'aigua. Fins ara era una font el que subministrava aigua a la piscina, on rajava a través d'una canonada. A partir d'ara s'utilitzarà una bomba per a portar aigua des de la xarxa municipal, que siga potable i que passe per diferents filtres. Una altra qüestió és la profunditat de la piscina; dels 3 metres d'abans es passarà a 1.6 m, complint d'aquesta manera amb la normativa de seguretat.

El que podria cridar més l'atenció és l'increment d'espai per a instal·lar taules i cadires, zones d'ombra i fins i tot un petit parc infantil. Serà en la zona on fins ara es trobava la segona piscina, la que estava a inferior altura. Tot el perímetre d'aquesta serà cobert, dotant així de més espai als usuaris. Així mateix, es remodelaran els vestuaris i els serveis, i es dotarà d'un altre ús a l'immoble adjacent, on fins fa poc vivia la persona que s'encarregava de cuidar de la instal·lació.

José Pastor, de la Fundació Mariola la Asunción, assegura que no es cobrarà per a fer ús del servei. Si bé és cert que fins ara es demanava un donatiu als banyistes –decisió que era aliena a la Fundació- ara l'accés serà lliure. El que encara està per decidir és si hi haurà una persona que s'encarregue de la supervisió. Segons la normativa consultada pels membres de la Fundació, en tractar-se d'una piscina amb menys de 200 m² de diàmetre, no caldria un socorrista, però Pastor és conscient de la idoneïtat de tenir una persona que realitze tasques de vigilància.

Situació de la cantina

Tot apunta que la reobertura de la cantina es produirà més endavant, per a la qual també es contempla un important llavat de cara. Des de la Fundació reconeixen que el local pateix importants filtracions d'aigua, les quals s'han de solucionar abans de tornar a posar a punt el servei. Amb el projecte que es té damunt la taula, se li vol donar al local una consideració més propera al restaurant, per això també volen incrementar l'espai, incorporant l'estança coberta que hi ha al costat al local.

La intenció és que es done servei tot l'any, i no solament durant la temporada estival, tal com s'anava produint fins ara. Faltaria doncs trobar la persona que hauria de regentar el servei, una tasca en què la Fundació està treballant.