El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ja es treballa per a recuperar les piscines del Preventori

Piscines del preventori a principis de març de 2020.
  • Les piscines portes tancades des de 2019, per no complir amb les condicions de seguretat i sanitat requerides.
  • L'Ajuntament invertirà 20.000 € per a ajudar a resoldre aquests problemes i que les piscines tornen a obrir aquest estiu.
  • Amb aquesta ajuda també es vol reobrir la cantina del paratge.

Les piscines del Preventori, tancades l'estiu de 2019 per primera volta en molts anys, podrien tornar a obrir per a la present temporada estival. L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat una inversió de 20.000 € per a resoldre les carències que presenta la instal·lació, i que van motivar el seu tancament l'any passat.

Els problemes de les piscines estan relacionats amb les condicions de sanitat i seguretat, que ja van provocar el seu tancament durant part de l'estiu de 2018. Aquesta situació va persistir l'any següent, quan no es va poder fer ús de la instal·lació en tota la temporada estival.

Els 20.000 euros que invertirà el Consistori per a revertir la situació formen part d'un acord subscrit amb la Fundació Mariola La Asunción, entitat propietària, no soles de les piscines, sinó també de la cantina del Preventori. De fet, la intenció és que amb aquest acord també es puga avançar en la reobertura de la cantina, tancada des de fa alguns anys.

En el plenari municipal del passat 6 de març fou la formació Podem Alcoi qui va posar la qüestió damunt la taula, presentant un prec perquè el govern faça les gestions necessàries per a la reactivació dels dos serveis. Arran de l'acceptació de la proposta per part del govern, el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, va puntualitzar que una vegada que la fundació presente el projecte de reforma, "es treballarà el més ràpid possible perquè les piscines tornen a obrir aquest estiu".

Segons va assegurar Martínez, la fundació ja ha presentat un primer projecte de reforma, encara que d'acord amb el criteri dels tècnics, haurà de ser modificat per tal d'adaptar-se a la consideració d'una obra major. També va afegir Martínez que l'actuació es podria veure subjecta a una reducció de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).